Andreas Mikkelsen tråkler seg gjennom krevende føreforhold på Sardinia, og sikret til slutt klasseseieren etter drama på siste etappe.

Rally Sardinia:

Andreas røsket til seg WRC 2-seieren

Hovedkonkurrenten tabbet seg ut på den aller siste fartsetappen. Det betyr at Andreas Mikkelsen var tilbake på toppen av seierspallen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Rally Sardinia har vært et jojo-løp for Andreas Mikkelsen, men til syvende og sist har han ikke klart å få helt kloa i franske Adrien Fourmaux i kampen om seieren i WRC 2 under de svært krevende forholdene på den italienske middelhavsøya.

RALLY: Rally Sardinia har vært et jojo-løp for Andreas Mikkelsen, men til syvende og sist har han ikke klart å få helt kloa i franske Adrien Fourmaux i kampen om seieren i WRC 2 under de svært krevende forholdene på den italienske middelhavsøya.

Søndagen har for de aller fleste handlet om å ta bilen i mål og stille godt forberedt til den siste etappen, hvor de tre beste også får bonuspoeng til mesterskapet.

Svært krevende forhold

Men der ble det litt for mye Møllers Tran for Fourmaux, som skled av veien og ble stående med en skadet høyre side på bilen.

I det Mikkelsen passerte mål kom meldingene om at franskmannen hadde stoppet, og fasiten var klar. Dette er også en beskjed Mikkelsen da fikk overbrakt av den norske WRC-reporteren Molly Pettit etter målgang.

– Wow! Ja, det har vært vanskelige forhold. Veldig vanskelig. Regnet kommer og går hele tiden. De som er heldig med været vil vinne etappen. Vi har vannplanet over alt, men vi gjorde det beste ut av situasjonen. En ryddig etappe, men det har ikke vært lett å holde seg på veien, sa en nokså sliten Mikkelsen etter målgang.

Hyller Fourmaux

Han utviste stor sympati for Fourmaux og teamet for at løpet deres endte i grøfta i stedet for på toppen av pallen.

– Ingen god avslutning for Adrien, som har kjørt kjørt fantastisk i helgen. Og M-Sport-teamet har så mye positivt å hente herfra. Så de bør også være fornøyde. Men hvis dette betyr seier for oss er vi selvfølgelig glade for det. Men igjen, de har kjørt fantastisk, sier Mikkelsen.

Etappen ble avbrutt etter avkjøringen for å få berget bilen til Fourmaux før de siste Rally1-bilene slippes løs. Men da de siste Rally1-bilene skulle fullføre løpet så var det liten dramatikk å spore.

Med det ble det dobbeltseier til Hyundai-teamet, deres første for året, med Thierry Neuville ved roret og med Esapekka Lappi på andreplass. Mesterskapsleder og regjerende verdensmester Kalle Rovanperä vant den siste etappen og tok også tredjeplassen.

Powered by Labrador CMS