Aserbajdsjan Grand Prix, kvalifisering:

Årets første pole for Leclerc – men langt fra hans første i Bakus gater

Søndagens grid ble satt fredag, som oppladning til en ny og intens sprintlørdag for Formel 1-sirkuset.

Publisert

Aserbajdsjan Grand Prix, kvalifisering

1) Charles Leclerc, Ferrari, 1:40,203

2) Max Verstappen, Red Bull, +0,188

3) Sergio Perez, Red Bull, +0,292

4) Carlos Sainz jr., Ferrari, +0,813

5) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,974

6) Fernando Alonso, Aston Martin, +1,050

7) Lando Norris, McLaren, +1,078

8) Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +1,378

9) Lance Stroll, Aston Martin, +1,408

10) Oscar Piastri, McLaren, +1,408

Q2:

11) George Russell, Mercedes

12) Esteban Ocon, Alpine

13) Alexander Albon, Williams

14) Valtteri Bottas, Alfa Romeo

15) Logan Sargeant, Williams

Q1:

16) Guanyu Zhou, Alfa Romeo

17) Nico Hülkenberg, Haas

18) Kevin Magnussen, Haas

19) Pierre Gasly, Alpine

20) Nyck de Vries, AlphaTauri

FORMEL 1: Det er duket for en innholdsrik helg i Baku, med kvalifisering til søndagens løp allerede fredag ettermiddag - grunnet det nye sprintformatet gjennom lørdagen.

Kvalifiseringens første del, Q1, ble preget av lange forsinkelser og flere rødflagg. Først krasjet Nyck de Vries, som medførte det lengre avbrudd på grunn av både bilberging og reparering av bane. Men ikke mange sekundene etter at kvalifiseringsomgangen ble startet igjen, så sendte Pierre Gasly bilen sin i veggen selv og framkalte nok et rødflagg.

Det gikk vesentlig mer effektivt for seg i både Q2 og Q3. Og i utgangspunktet lite oppsiktsvekkende utvikling også her, annet enn at Mercedes og George Russell bommet med å komme seg videre til Q3, mens Lewis Hamilton berget sistesjansen med et nødskrik. Ellers positivt å notere seg at begge McLaren-førerne, Lando Norris og Oscar Piastri, kom seg videre til Q3.

Og her var det heller ikke mye å merke seg, foruten at Max Verstappen og Charles Leclerc kjørte på tusendelet på likt sine første forsøk. Men det var god tid til et aller siste forsøk, og da skulle monegaskeren i Ferrari vise fram sine kvalifiseringsstyrker igjen.

Med en kanonsisterunde tok han sin egen og Verstappens tid med over to tideler, og nederlenderen klarte bare å redusere tiden sin med ett tidel. Det betyr at hans 19. pole position er et faktum, hans første for året, og den første siden Singapore i fjor høst. Og det er forøvrig hans tredje pole position på rad i Baku. Sergio Perez sikret tredjetiden.

Lørdag blir det fullt sprintkjør med egen kvalifisering på formiddagen som setter griden til sprintløpet senere samme dag. I motsetning til tidligere vil ikke resultatet rundt sprintkvalifiseringen og sprintløpet ha noen direkte innvirkning på hovedløpet søndag, som er en historisk endring av helgeformatet i Formel 1-sporten.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS