Ayla Ågren er tilbake bak formelbilrattet igjen etter nesten et års pause.

Ayla Ågren får ny sjanse i W Series

Hun fikk ikke fornyet tillit til et fast sette i kvinneserien som samkjøres med Formel 1, men nå har hun blitt hentet inn til den kommende løpshelgen i Singapore.

Publisert

W SERIES: Den Formel 3-baserte serien med kun kvinner på startstreken har høstet både ros og kritikk for sin ankomst til internasjonal bilsport og spesielt som en offisiell supportklasse til Formel 1 de siste to sesongene.

W SERIES: Den Formel 3-baserte serien med kun kvinner på startstreken har høstet både ros og kritikk for sin ankomst til internasjonal bilsport og spesielt som en offisiell supportklasse til Formel 1 de siste to sesongene.

Men etter at den første kritikken raskt stilnet, så har serien etterhvert blitt mer omdiskutert igjen primært som følge av Jamie Chadwicks overlegne dominanse uten at hun har fått kommet videre på formelbilstigen - på mange måter stikk i strid med hva intensjon til serien har vært.

I fjor hadde vi en norsk utøver på plass da Ayla Ågren fikk restartet sin karriere etter flere års ufrivillig pause på sidelinjen. Ågren fikk aldri noe stort gjennombrudd, men både startet og avsluttet sesongen med poeng. I tillegg ble det mye oppmerksomhet rundt henne i forbindelse med den stygge massekrasjen under kvalifiseringen på Spa-Francorchamps hvor hun ble sendt til sykehus med mindre skader.

Ågren fikk dessverre ikke noen fornyet tillit til å kjøre fast denne sesongen, men hun ble utpekt som førstereserve. Og nå aktiveres denne rollen når Ågren får sjansen til å vise seg fram igjen når W Series reiser til Formel 1s løpshelg i Singapore førstkommende helg. Hun stepper inn for Tereza Babickova som pådro seg ryggskader under et Formula Regional-løp på Red Bull Ring tidligere denne måneden.

– Det er så klart ikke under slike omstendigheter man egentlig vil hoppe inn i en annens sete, med når det sagt så er jeg klar for å ta de mulighetene jeg får, og jeg kommer til å gjøre det beste jeg kan ut av situasjonen, skriver Ågren i en melding til Parc Fermé.

Ayla Ågren under fjorårets W Series-sesong.

W Series har kun én gang tidligere kjørt på gatebane da de var supportklasse for DTM på Norisring i 2019, men dette er første gang sirkuset blir med på en gatebane under Formel 1-paraplyen. Ågren tror ikke det nødvendigvis er til noen ulempe for henne, selv om hun mangler kjøretrening denne sesongen.

– Å hoppe inn midt i sesongen kommer til å bli tøft, men Singapore kommer til å bli en ny utfordring for alle i W Series. Gatebaner er noe jeg har erfaring med fra «Road To Indy» i USA, og jeg kunne ikke gledet meg mer til å komme i gang, sier 29-åringen.

Totalt seks løp er kjørt hittil i sesongen, hvor Jamie Chadwick har dominert fullstendig med fem seire på rad før hun ble nummer to på Hungaroring. Singapore er første løpet etter sommerpausen, før sirkuset går videre til Austin under USAs Grand Prix, før alt avsluttes med et dobbeltløp forbindelse med Formel 1-helgen i Mexico City.

Powered by Labrador CMS