Ayla Ågren.
Ayla Ågren.

Ayla får ikke kjøre W Series denne sesongen

Det ble med bare én sesong for Ayla Ågren i bilsportens øverste mesterskap dedikert kun for kvinner.

Publisert Sist oppdatert

W SERIES: Da mesterskapet så dagens lys i 2019 var Ayla Ågren allerede da aktuell for sete, med gullet i USF1600 fra 2014 som det tyngste bærende elementet på hennes CV etter at hun selv ikke hadde vært aktiv de siste sesongene.

Ågren fikk ikke sjansen i det første året, men fikk ny sjanse til å vise seg fram til den neste sesongen - og bestod denne prøven med glans. Ettersom koronapandemien sørget for at W Series ble avlyst gjennom hele 2020-sesongen så var det først i fjor hun ble tildelt muligheten til å konkurrere på Formel 3-nivå, med kun andre kvinner på startstreken, uten at hun selv trengte å skaffe budsjett til dette.

Hun startet og sluttet godt med poeng i sesongåpningen på Red Bull Ring og i sesongavslutningen på Circuit of the Americas, men utover dette ble comebacksesongen bak rattet på en formelbil tung og krevende for 28-åringen fra Slemmestad. Mest oppmerksomhet fikk hun da hun ble involvert i den stygge kvalifiseringskrasjen på Spa-Francorchamps, hvor hun ble sendt til sykehus etter det som var en omfattende massekollisjon, og senere skrevet ut med kun blåmerker og en forslått kropp.

Tirsdag kom presentasjonen av årets føreroppstilling for W Series etter at enkeltførere gjennom vinteren er blitt presentert. Dessverre stod ikke Ågren på denne listen, verken som fast fører eller reservefører, noe som betyr at hun ikke er med denne sesongen hvor mesterskapet fortsetter som en supportklasse for Formel 1. Ågren har foreløpig ikke besvart Parc Fermés henvendelser.

Normalt skulle 18 førere vært presentert, men foreløpig er det kun 17 som er bekreftet for full sesong. Årsaken er at russiske Irina Sidorkova er tatt ut av mesterskapet inntil videre, selv om intensjonen er at hun skulle kjørere.

Utover dette fortsetter Jamie Chadwick på sitt tredje år etter at hun har dominert denne serien begge sesongene den er blitt kjørt. Ellers er det fem debutanter på startlisten; Bianca Bustamante (17) fra Filippinene, Tereza Babickova (18) fra Tsjekkia, Chlore Cambers (17) fra USA, Emely De Heus (19) fra Nederland og Juju Noda (16) fra Japan.

Powered by Labrador CMS