Andreas Bakkerud, her fra EM-runden på Höljes tidligere i sommer.

Nitrocross:

Bakkerud-tabbe hindret pallplass

Det så ut til å ende med to av to mulige pallplasser for Andreas Bakkerud denne helgen, men slik gikk det ikke.

Publisert

RALLYCROSS: Andreas Bakkerud var denne helgen tilbake i Nitrocross for mesterskapets andre løpshelg - en dobbeltheader i Salt Lake City. Første dag endte Bakkerud opp i finalen hvor han startet fra andre rad, og bak Travis Paatrana og Kevin Eriksson sikret bergenseren årets første pallplass.

Neste dag var det nye muligheter både for Bakkerud og konkurrentene. Igjen havnet Bakkerud i finalen, og denne gangen startet han fra første rad ved siden av Kevin Eriksson. Det så igjen bra ut for nordmannen, men så tabbet han seg ut ved å ikke kjøre innom alternativsporet i løpet av de fire rundene slik han er pålagt å gjøre.

Bakkerud kom først over mål, men tidsstraffen for å ikke ha kjørt alternativsporet sendte han ned til femteplass. Om han hadde kjørte innom alternativsporet på den siste runden ville han tilsynelatende kommet ut igjen som nummer tre med få svinger igjen til mål, og dermed hatt en meget god mulighet til å sikre helgens andre pallplass. 

Det var en mildt sagt en frustrert og lite snakkesalig Bakkerud som hoppet ut av bilen like etter målgang, men etter noen minutter kom nordmannen inn i studio med sitt vante smil om munnen for å gratulere konkurrentene som kapret pallplassene.

Etter at tre av ti runder er kjørt i mesterskapet som strekker seg til våren 2024 ligger Bakkerud nå som nummer tre sammenlagt. Nå venter en nesten tre måneders lang pause frem til neste dobbeltheader i Phoenix 10. og 11. November. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS