Craig Breen mistet livet torsdag forrige uke i en test til Rally Kroatia. Denne uken stiller teamet hans opp til den kommende VM-runden, først og fremst for å hylle sin av døde lagkamerat.

Rally Kroatia:

Craigs familie og kartleser ønsker at Hyundai kjører Rally Kroatia

Én uke etter at Craig Breen brått ble revert bort, vil Hyundais fabrikkteam i Rally-VM stille til start, til ære for sin avdøde lagkamerat.

Publisert

RALLY: Torsdag bekrefter Hyundai Motorsport at de stiller to biler til helgens Rally Kroatia. Det bare en uke etter at de mistet deres faste deltids-tredjefører Craig Breen, under testen som skulle forberede dem til nettopp Rally Kroatia.

RALLY: Torsdag bekrefter Hyundai Motorsport at de stiller to biler til helgens Rally Kroatia. Det bare en uke etter at de mistet deres faste deltids-tredjefører Craig Breen, under testen som skulle forberede dem til nettopp Rally Kroatia.

Selv om det ikke har kommet noen offisiell forklaring på selve dødsårsaken, så er det fra politihold i Kroatia bekreftet at Breen døde på stedet etter at han og kartleser James Fulton skled sidelengst inn i et tregjerde på testveien som Hyundai hadde sperret av for anledningen. Kartleser Fulton slapp unna fysiske skader.

– Etter en nøye vurdering sammen med alle involverte parter, så har vi bestemt oss for å delta i Rally Kroatia. Dette gjør vi til minne om Craig og til ære for han, hans lidenskap for rally og hans konkurranseinstinkt, sier teamsjef Cyril Abiteboul i en offisiell uttalelse fra teamet.

Erstatter ikke Breens påmelding

Det ligger også en klar vurdering bak at de lar deres tredje påmelding i løpet for bli åpen, framfor eksempelvis sette inn Dani Sordo som etter planen skulle kjøre de løpene som Breen ikke var tiltenkt.

– Vi kjører to biler og trekker den tredje bilen for å markere respekt. Begge bilene vil kjøre med en spesiell dekor for Craig, hans familie, venner og tilhengere. Det har kommet tydelig fram etter å ha snakket med alle at den beste måten å hedre Craigs minne på er å ikke trekke oss fra løpet, så vi deltar med det i tankene at vi har mistet en lagkamerat, venn og en fantastisk utøver, sier teamsjefen videre.

Teamsjef Cyril Abiteboul.

Det veide også veldig tungt hvilke tanker Breens aller nærmeste hadde, inkludert hans kartleser James Fulton, om hvorvidt de skal delta i et løp så tett på selve dødsfallet.

– Det ble tatt svært nøye hensyn da denne beslutningen ble tatt. Det var tydelig fra tilbakemeldingene fra alle som kjente Craig godt at å delta ville være den beste måten å hedre ham på. Vi rådførte oss med familien, og de støtter til denne tilnærmingen, sier Abiteboul.

Irske farger

Han legger til at det vi bli en irsk profil på den ekstraordinære dekoren, som i skrivende stund ikke er presentert via bilder riktig enda.

– Vi deltar i dette løpet først og fremst for å hedre Craig og hans fantastiske liv og talent. Craig var en stolt ire og en lidenskapelig representant for det irske rallymiljøet, så dekoren på bilen vi representere fargene til det irske flagget, til hans minne, sier han.

Mandag ble det også klart at FIA, det internasjonale bilsportforbundet, freder startnummer 42, som var Breens faste startnummer i Rally-VM. Det vil altså si at dette startnummeret utgår denne sesongen og ikke kan brukes av noen andre, enten det er valgfritt for WRC-førerne eller om man skulle havnet der i den kronologiske rekken.

Det samme prinsippet iverksatte FIA da det internasjonale bilsportmiljøet mistet en annen stor profil på starten av dette året, da amerikanske Ken Block omkom i en snøscooterulykke hjemme i Utah i USA. Block var kjent for sitt startnummer 43 i alt han deltok i, og nå er altså de to nære tallene ved hverandre fredet i Rally-VM i år.

Powered by Labrador CMS