Nyck de Vries.

Formel 1:

De Vries hindret av flommen

Nyck de Vries ble hindret av ekstremværet på vei til AlphaTauri-fabrikken i Faenza.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Helgens løp på Imola er avlyst grunnet ekstremværet og flommen i området. Den avgjørelsen ble tatt blant annet for å ikke legge ytterligere press på de lokale myndighetene. Det er ikke avklart om løpet vil flyttes til en senere dato, men årets tettpakkede kalender gjør at det ikke fremstår sannsynlig per nå.

En av de som har blitt påvirket av flommen i området er AlphaTauri-fører Nyck de Vries. Tirsdag var nederlenderen på vei til Faenza hvor teamet holder til, men grunnet flommen kom han ikke frem til hotellet han skulle bo på den natten. Å returnerer til motorveien var heller ikke mulig, og AlphaTauri-føreren måtte dermed bli værende der han var for natten.

Hit men ikke lenger.

De Vries var en av de heldige som fikk seg et rom på et fullbooket hotell i landsbyen. Det fikk han grunnet at McLaren-ansatte også var strandet på samme sted, og at en av de ga han sitt rom. Etterhvert ble hotellets lobby et mottakssenter for personer i området som ikke lenger kunne bo i hjemmene sine.

De Vries kom seg onsdag hjem igjen via Firenze etter å ha fått hjelp av lokale myndigheter og andre behjelpelige personer på veien. Nederlenderen er takknemlig for hjelpen han har fått.

– Takk til hver eneste person som har vært snill nok til å hjelpe meg. Det var virkelig hjertevarmende å se så mange ta vare på hverandre. Mine tanker er med de som fortsatt er berørt av denne tragedien, skriver De Vries på Instagram.

Selv om regnværet nå har avtatt noe fortsetter elvene å stige. Nyhetsbyrået Reuters melder natt til torsdag at ni personer så langt er bekreftet omkommet.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS