Det blir ikke noe løp på Imola denne helgen.

Formel 1 avlyser løpet på Imola

Formel 1 avlyser helgens Emilia-Romagna Grand Prix på Imola grunnet ekstremværet i området.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Regionen Imola ligger i har vært rammet av et ekstremt regnvær som har ført til flom. Selve banen er per nå ikke rammet av flommen, men Formel 2-paddocken er blant annet oversvømt. Flere veier i området er også stengt.

Flere byer rundt er enda hardere rammet, blant annet Faenza hvor AlphaTauri-teamet holder til. Fabrikken er per nå fortsatt intakt, men flere ansatte har blitt tatt imot der grunnet at husene deres ikke lenger er beboelige. Før avlysningen fikk tirsdag alt personell beskjed om å forlate banen, og de har heller ikke fått lov til å returnere onsdag.

Formel 1 begrunner avlysningen med at de under forholdene ikke kan arrangere løpshelgen på en trygg måte for fans, teamene og eget personell. I tillegg ville arrangementet lagt ytterligere press på lokale myndigheter i en allerede krevende situasjon. Det er ikke avklart om løpet vil flyttes til en senere dato, men årets tettpakkede kalender gjør at det ikke fremstår sannsynlig per nå.

Flere fans og andre aktører applauderer nå Formel 1 for å ha tatt en rask avgjørelse i saken fremfor å vente til flere fans og annet personell hadde ankommet området i dag og i morgen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS