Nyck de Vries, her fra tidligere i år da han fortsatt var AlphaTauri-fører.

De Vries returnerer til Formel E

Det ble ingen langvarig Formel 1-karriere for Nyck de Vries. Nå er det klart at han returnerer til Formel E.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL E: De Vries har fra før kjørt tre sesonger i det helelektriske mesterskapet for det daværende Mercedes-teamet. I 2021 ble han verdensmester, og nå returnerer han altså til mesterskapet. 

Denne gangen er det i det indiske Mahindra-teamet han skal kjøre. Både nederlenderen og hans nye teamkamerat Edoardo Mortara har signert en avtale som strekker seg over flere år. Det var nettopp Mortara som var De Vries nærmeste utfordrer da han vant mesterskapet i 2021.

28 år gamle De Vries fikk i fjor høst et Formel 1-innhopp hos Williams da Alex Albon var satt ut av spill på Monza. Det endte med poeng på første forsøk og ikke minst et fast sete hos AlphaTauri denne sesongen, men etter kun ti løp ble han erstattet av Daniel Ricciardo. Etter at Formel 1-karrieren tok slutt i sommer har De Vries blitt student på Harvard, og nå blir det altså en noe uvanlig jobb ved siden av studiene: Formel E-fører. 

Jehan Daruvala som mange kjenner til i kraft av å være Dennis Haugers teamkamerat i Formel 2 har denne sesongen vært test- og reservefører for Mahindra-teamet, men det ble altså ikke et fast sete for inderen. Han skal derimot kjøre for Maserati-teamet sammen med Maximilian Guenther. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS