Dennis Hauger.

Dennis i tetsjiktet da tempoet på kvalifiseringen skulle simuleres

Den store akilleshælen i 2022 var de raskeste enkeltrundene. Nå har jobben startet med å utelukke denne utfordringen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Sammen med sitt nye team MP Motorsport var strategien klar for ettermiddagspasset under årets andre testdag i Formel 2 i Bahrain, samme sted hvor sirkuset starter første helgen i mars. Etter å ha testet løpsfart og dekkslitasje med lange pass på formiddagen så skulle det terpes på de raske enkeltrundene på ettermiddagen.

Kvart på seks norsk tid var målflagget ute. Hauger kunne kassere inn en tredjetid på dette passet, drøye to tideler bak Richard Verschoors bestetid. Innimellom der skviset fjorårets Formel 3-mester seg inn, nemlig Victor Martins, med kun åtte tusendeler bak nederlenderen.

Likevel er det en kjensgjerning at rundetidene fra test ikke skal vektlegges for stort, mye fordi team og førere ofte har svært ulike strategier og tanker bak sine treningspass. Til tross for at en tredjetid er å anse som en god enkelttid, så er det likevel avstanden til teamkompis Jehan Daruvala som danner det beste sammenlikningsgrunnlaget, ettersom de gjennomførte testen med samme strategi.

Og også her ser det positivt ut for Hauger, som ble slått av Daruvala med 11 poeng sammenlagt i fjor. Med kvalifiseringssimulering ble det likevel en beskjeden 12. tid, halvsekundet bak Hauger, foran inderen som går inn i sin fjerde Formel 2-sesong.

Med andre ord er andre av totalt tre testdager gjennomført. Den siste testdagen torsdag skal brukes til å teste utelukkende på den harde gummiblandingen, melder manager Harald Huysman.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS