Dennis Hauger forbereder seg til en ny Formel 2-sesong.

Dennis nevnes ikke i forbindelse med F1-treninger: – Ikke overrasket

Franz Tost plasserer Hauger et stykke bak i F1-køen. Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen er ikke overrasket over AlphaTauri-sjefens uttalelse.

Publisert Sist oppdatert

FORMELBIL: I følge AlphaTauri-sjef Franz Tosts uttalelser til racefans.net ligger Hauger foreløpig bak både Liam Lawson og Isack Hadjar i kampen om en Formel 1-trening.

– For øyeblikket Liam og Hadjar, begge to, svarte Tost på spørsmål hvilke førere de vil kalle opp for å gjennomføre rookie-treninger.

Liam Lawson har etter to år i Formel 2 tatt turen til Japan og Super Formula. Lawson kjørte treninger for AlphaTauri i fjor og han er i år Red Bull og AlphaTauris foretrukne reserve. Likevel slår Tost fast at han må vinne Super Formula denne sesongen for å kunne ta steget opp til Formel 1.

– Det er viktig. Han må vise oss at han kan gjøre det. Da han testet for oss gjorde han en relativt god jobb - vi må gi ham tid, vi må forberede ham, og så får vi se, sa Tost.

Isack Hadjar kjører på sin side i år sin første sesong i Formel 2 etter at han i fjor ble nummer fire i sin første Formel 3-sesong. Hadjar har som Hauger aldri kjørt en Formel 1-bil tidligere.

– Ikke overrasket

Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen er ikke overrasket over Red Bulls blandede signaler.

Det er dog grunn til å tro at både Franz Tost og alle vi andre gjør det lurt i å vente til sesongen har kommet i gang. Historien har også vist at Red Bull har det med å legge press på førerne sine, slik som blant annet Red Bulls mektige rådgiver Helmut Marko har gjort tidligere. Uttalelsen overrasker derfor ikke Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

– Jeg er ikke overrasket over at Red Bull sender ut forskjellige signaler i media, kanskje er det for å sette press på juniorførerene sine, sier Gulbransen til Formel-1.no.

Og forskjellige signaler er en god beskrivelse. Hauger er nemlig ikke helt ute av Tosts bevissthet, som på spørsmål om det ville bli aktuelt for teamet å bruke Daniel Ricciardo som reserve svarte følgende:

– Teoretisk sett ja. I praksis håper jeg ikke det fordi det er unge førere som Liam Lawson, som Hauger, sa Tost til blant andre Planetf1.com.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS