Dennis Hauger er klar for en ny sesong, denne gangen med MP Motorsport.

Dette mener Dennis er årsaken til at han alltid lykkes i år nummer to

Dennis har kommet godt på plass i sitt nye team, og han vet nå hva som skal til for å være rask i en Formel 2-bil.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Vi snakker med Dennis Hauger når han er på vei inn til siste testdag på banen i Bahrain, før sesongen braker løs på samme sted om et par uker.

FORMEL 2: Vi snakker med Dennis Hauger når han er på vei inn til siste testdag på banen i Bahrain, før sesongen braker løs på samme sted om et par uker.

Dennis har i løpet av testen hatt ulike fokusområder, og avsluttet for eksempel dag to med å jage raskest mulig rundetider. På siste testdag vil fokuset i større grad rettes mot prestasjon i løp.

– Det har vært bra så langt. Det er jo selvfølgelig testing så vi prøver ulike ting og oppsett både mot løp og kvalifisering. Det er egentlig bare diverse testing av forskjellige ting med fokus litt mer på "performance" i går, og i dag blir det mer fokus på "racestint", oppsett og hvordan vi kan ta vare på dekkene på best mulig måte, forteller Hauger til Parc Fermé om årets pre season test.

Foreløpig er både selvtilliten og godfølelsen på plass for vårt store formelhåp, men han føler seg ikke trygg på at det er mulig å lese noe ut av konkurrentene under en test med få kontroller.

– Den er vel relativt god, men samtidig vet man på en måte ikke helt hvor man ligger før første løpshelg. Folk tester jo og gjør forskjellige ting, og man vet ikke om alle er helt på den lovlige siden med alt på en test heller. Det er jo ikke mange kontroller og sånt på testing, så man har på en måte den første pekepinnen først når man kommer på trening den første løpshelgen. Følelsen er i alle fall god med meg selv og bilen så langt, og jeg føler jeg får ut godt av det bilen klarer, forteller Hauger.

God følelse med nytt lag

Dennis Hauger og manager Harald Huysman var trygg på at det var riktig å gå til MP Motorsport før denne sesongen, og Hauger har på ingen måte endret mening etter to måneder sammen med laget.

Etter en rotete sesong med Prema har Hauger som kjent gått til MP Motorsport denne sesongen. Prema var regjerende mestere året før Hauger hoppet inn i fjor, og MP er regjerende mestere når Hauger kommer inn i teamet denne sesongen.

Likevel er det først og fremst en annen filosofi og ikke minst tilnærming til oppsettet på bilen som gjør at Hauger i år har byttet beite. Etter to måneder og to tester med sitt nye team merker Hauger allerede at MP gjør ting annerledes enn hva han er vant til.

– Det har gått greit egentlig. De er et veldig hyggelig team, og har en litt annen tankegang og en litt annen rytme. Det føles veldig bra så langt, også blir det spennende å se mot første løp hvordan vi kan jobbe sammen rundt en løpshelg. Det er jo også noe nytt, men foreløpig føles det veldig bra.

Har lært av det vanskelige førsteåret

Hittil i formelbil-karrieren har Dennis havnet i et etterhvert tydelig mønster: første år i en ny serie blir vanskelig, men år nummer to blir til gjengjeld veldig bra.

Etter et vanskelig debuter i Formel 2 tror Hauger denne sesongen at han har en betydelig fordel av å kjenne (nesten) alle banene, i tillegg til at han nå vet hva han trenger for å være rask i en Formel 2-bil.

– Jeg har hatt flere sånne år da! Men det handler jo om erfaring og kunnskap. Nå går jeg inn i en ny sesong og vet alle banene med den bilen, kjenner til bilen bedre og vet hva jeg trenger for å være rask i den. Da blir det automatisk for meg en ekstra "confidence boost" når du går inn på testing.

– Det er litt vanskelig å si nøyaktig hvorfor det vanligvis går så bra i andre sesong, men følelsen er i alle fall god så langt og det er som sagt den kunnskapen som gir en liten fordel for min del, forteller MP-føreren.

Dennis Hauger i aksjon i Bahrain.

Forventingene her hjemme er ikke overraskende høye, men før årets første løpshelg advarer Hauger om at MP Motorsport ikke hadde en superhelg her i fjor.

– Drugovich vant jo faktisk ikke noe løp her i fjor og han var vell nummer 10 på kvalifisering, så det er kanskje ikke en av teamets sterkere baner sånn sett kontra noen andre baner på kalenderen.

Likevel er målet å fighte helt der oppe fra første løpshelg. Hauger ser også frem mor løpet i Saudi-Arabia, hvor teamet leverte varene forrige sesong.

– Det er jo selvfølgelig målet å være der oppe og fighte om poeng den første helgen og få en god start. Også er det fint å vite at i Jeddah neste helg så satte de pole og hadde veldig god fart. Jeg vil ikke sette for høye forventninger den første helgen, men jeg vil definitivt være der oppe og sanke de poengene, sier nordmannen om hva vi kan forvente fra han under årets første løpshelg.

Uansett vil målet være å starte bedre enn i fjor da Prema-mekanikerne ikke satte på det ene dekket godt nok, og Haugers første hovedløp i Formel 2 følgelig var over før det i det hele tatt hadde startet. Forøvrig er pitstopp en av momentene MP-teamet har øvd på sammen med Dennis disse dagene.

Powered by Labrador CMS