Manager Harald Huysman og Dennis Hauger under fredagens pressekonferanse.

Derfor takket Dennis nei til andre toppteam i Formel 2

En turbulent sesong ender med at de skiller lag med Prema. Nå forklarer Dennis Hauger og hans manager hvorfor de satser på et team som først i år har vist toppresultater.

Publisert

FORMEL 2: Fredag ble det altså klart at Dennis Hauger avslutter samarbeidet med Prema etter finaleløpet i Abu Dhabi 20. november, og melder overgang til MP Motorsport dagen etter. Det nederlandske teamet har allerede sikret seg årets førermesterskap med Felipe Drugovich bak spakene, og de ligger poenglikt med ART i teammesterskapet før løpshelgen i Emiratene.

FORMEL 2: Fredag ble det altså klart at Dennis Hauger avslutter samarbeidet med Prema etter finaleløpet i Abu Dhabi 20. november, og melder overgang til MP Motorsport dagen etter. Det nederlandske teamet har allerede sikret seg årets førermesterskap med Felipe Drugovich bak spakene, og de ligger poenglikt med ART i teammesterskapet før løpshelgen i Emiratene.

Men for ett år siden var ikke MP Motorsport det mest attraktive teamet. Nå avslører imidlertid Hauger at han allerede i sommer begynte å analysere måten Drugovich kjørte bilen på, og at han nærmest ble litt misunnelig på årets Formel 2-mester.

– Man ser det på måten folk kjører på og hvordan det fungerer. Og det er noe av faktorene for at jeg vil pushe på måten bilen oppfører seg på, og hvordan følelsen hans så ut i forhold til min kjørestil. Men det er også forskjell fra bane til bane. Men det er måten de har jobbet med oppsett og slikt som er en avgjørende faktor til at jeg har troen på det, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

Rådført seg med førerne

Han har naturlig nok sparret med deres førere før han tok avgjørelsen. Drugovich er som kjent allerede mester, mens Clement Novalak også er en fører Hauger kjenner godt fra flere sesonger i Formel 3.

– De sier at det er et veldig hyggelig team, og jeg tror grunnen til at de har gjort det så bra nå er fordi de har jobbet for forskjellige ting, og at de ikke står fast om det skulle gå bra. Så det var egentlig det som hørtes aller mest interessant ut, sier Hauger.

Manager Harald Huysman legger ikke skjul på at valget framstår som dristig, ved å gå fra et team som historisk sett har vært et toppteam, til et mindre merittert og på papiret lavere rangert team fram til i år.

Her står Dennis Hauger på scenen med tre av sine viktigste personer i apparatet sitt, som alle har sitt opphav i Rudskogen Motorsenter. Fra venstre markeds- og eventsjef Line Skaugstad, salgs- og utviklingssjef Henning Jodnes og daglig leder Harald Huysman.

– Russisk rullett

Huysman peker på flere faktorer som gjorde at dette valget per november 2022 virker som det rette for 2023 og Haugers videre karriere.

– De er i ferd med å bli et sterkt og anerkjent team. Så er det alltid litt sånn russisk rulett hvem man skal kjøre for. Det har vært veldig vanskelig. Det har vært fem gode team som vi har vært i diskusjoner med, og spesielt et par team som har pushet veldig for å få Dennis. Det er snakk om veldig gode team som har vunnet mesterskapet i flere år, sier Huysman.

Frustrasjonen i retning Prema-teamet har vokst gjennom sesongen. Både med feil som har gjentatt seg fra teamets side, i tillegg til at Hauger ikke følte at han fikk gjennomslag for sin filosofi. Huysman omtaler flere av tabbene som rene «prosedyrefeil» og viser til både pitstopp-tabben i Bahrain, dekktabben på Monza og også Jehan Daruvalas diskvalifikasjon fra Østerrike som noen enkeltmomenter som forsterker en utviklende frustrasjon.

Ellers var team som ART og Virtousi også svært interesserte og følgelig aktuelle. Førstnevnte har kanskje den klart beste historikken i Formel 2 sammen med Prema de siste årene. Samtidig er teamet også fransk, og det meste tyder på at den franske Formel 3-mesteren Victor Martins fortsetter for disse i Formel 2, hvilket gjør at man ikke vil ta sjansen på en potensiell kulturkrasj ved å komme inn som en ikke-fransk teamkamerat.

Ny ingeniør-stab

Den viktigste faktoren er derimot hvem som nå jobber i teamet. Manager Huysman konstaterer at teamet har hentet flere ingeniører fra flere toppteam, deriblant Prema, i tillegg til at andre dyktige og erfarne ingeniører hos Prema forsvant til deres LMP2-satsing.

– Vi skal også være veldig ydmyke. Dennis kan fortsatt forbedre seg, som alle andre idrettsutøvere på 19 år. Lewis Hamilton sa etter at han vant VM for femte gang at man fortsatt kan bli bedre. Så det er vitkig å være ydmyk, selv om Prema også har gjort noen alvorlige prosedyrefeil. så kan man fortsatt forbedre seg. viktig å være ydmyk. Så kan du si, samtidig har Prema gjort noen alvorlige prosedyrefeil.

– Så, det var greit å bytte nå, og få få inn litt frisk nordsjø-luft fra de hollandske strender. De har hentet og bygget opp en ingeniør-team som virker veldig lovende, og de vant jo mesterskapet med Drugovich nå, sier Huysman.

Powered by Labrador CMS