Eyvind Brynildsen, Ole Christian Veiby, Lars Martin Stensøl og Marius Aasen kommer ikke til Sørlandet denne helgen.

Rally Sørland:

Derfor uteblir over halve R5-feltet til helgens NM-runde på Sørlandet

Mangelen på R5- og Rally2-bilene er markant når sommersesongen i Rally-NM starter denne helgen. Men det har sine forklaringer.

Publisert

RALLY: Rally Sørland er tradisjonen tro starten på barmarksesongen i norgesmesterskapet med sine krevende og røffe etapper nord for Mandal- og Lyngdal-traktene. 83,9 kilometer med fart skal gjennomføres over seks etapper, og 84 ekvipasjer er påmeldt og klare til dyst den første mai-helgen i 2023.

RALLY: Rally Sørland er tradisjonen tro starten på barmarksesongen i norgesmesterskapet med sine krevende og røffe etapper nord for Mandal- og Lyngdal-traktene. 83,9 kilometer med fart skal gjennomføres over seks etapper, og 84 ekvipasjer er påmeldt og klare til dyst den første mai-helgen i 2023.

Men på startlistene er mange navn savnet, og først og fremst førerne som tilhører toppen. For verken Ole Christian Veiby, Eyvind Brynildsen, Marius Aasen eller Lars Martin Stensbøl er på plass. Blant toppførerne er det kun Frank Tore Larsen og Anders Grøndal som stiller til start i NM, mens Roger Rustand og Pål Vetle Try er med blant de litt mindre etablerte toppførerne.

Treg logistikk i Europa

Samtidig er det verdt å nevne at det blir storfint besøk fra söta bror med PEr-Gunnar Andersson og Lars Stugemo, men disse vil ikke kjempe om NM-poeng.

Men hvor er førerne så blitt av?

Jo, Ole Christian Veiby forbederer seg til rallycrossesongen ved å delta i det nordiske mesterskapet i Tierp denne helgen. Marius Aasen var uheldig på test hvor han havarerte girkassen, mens Eyvind Brynildsen og Lars Martin Stensbøl rett og slett er blitt offer for langsom logistikk.

– Tanken måtte regodkjennes og ble sendt uka etter Numedal. Men produsenten av tanken har surra noe veldig. Jeg har jobbet hardt med å få den tilbake. Så jeg får lade opp til asfalten i stedet, sier Brynildsen til Parc Fermé, og viser til de to neste NM-rundene i Larvik og Grimstad som går på fast underlag.

Stensbøl rakk heller ikke få alt på plass i tide.

– Motoren er akkurat ferdig på overhaling, så det er litt skralt. Den er i Tsjekkia enda, så jeg hadde uansett ikke rukket det, sier Stensbøl til Parc Fermé.

Også Stian Brøderud og Thomas Kvam fra toppklassen i vinter står over denne helgen.

R2- og Rally4 fortsatt sterk

Men der R5-klassen har tapt seg i deltakelse, så fortsetter R2- og Rally4-klassen med uforminsket styrke. Med hele 14 biler i NM-klassen er dette fortsatt langt over dobling i forhold til hva som har vært normalt i klassen fram til det siste året.

Her er det Sindre Backe som leder NM etter en imponerende sesongstart, kombinert med at Steve Røkland var uheldig i sesongstarten og for en sjelden gangs skyld ikke starter først i klassen.

Resten av startlisten kan dere se her. Løpet starter med SS1 klokken 10:28 lørdag hvor på avslutningsetappen og Power Stage går fra klokken 16:32.

Powered by Labrador CMS