Karl peder Nordstrand i aksjon under helgens Rally Cesis.

Karl Peder Nordstrand (16) hentet seg inn til seier:

– Det startet helt dritt

En nærmest prikkfri lørdag sikret Karl Peder Nordstrand nok en seier i det latviske mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Karl Peder Norstrand rullet fredag kveld ut aller først på veien da helgens første to fartsetapper i Rally Cesis sto for tur. Først på resultatlista var han derimot ikke etter en feilberegning over en bakketopp og et par «halvsnurringer». 

RALLY: Karl Peder Norstrand rullet fredag kveld ut aller først på veien da helgens første to fartsetapper i Rally Cesis sto for tur. Først på resultatlista var han derimot ikke etter en feilberegning over en bakketopp og et par «halvsnurringer». 

– Det startet helt dritt på fredag. Vi kom over et krøn som jeg egentlig hadde beregna til at jeg kunne holde «flat», men jeg bomma litt og landa megafeil, og jeg slo bilen nesten i filler. Ingenting «ble i filler» men du føler deg ganske vettskremt etter en sånn en. Også fikk vi to halvsnurringer inne på prøva som gjorde at vi måtte rygge, forteller Karl Peder Nordstrand til Parc Fermé om de to fartsetappene som ble kjørt fredag kveld. 

Men etter en litt ruskete fredag som plasserte Nordstrand på fjerdeplass 24 sekunder unna teten var det lørdag klart for en imponerende opphenting. 16-åringen startet dagen med å være knappe 3 tideler bak bestetiden på den første fartsetappen før han like så godt var raskest på alle de resterende fem etappene. 

Det gikk unna for Karl Peder Nordstrand i jakten etter en ny seier i Latvia.

– I dag startet vi veldig bra med andretid på en prøve som ikke var så «clean», også gjorde vi opp på de fem siste prøvene og tok fem strake etappeseire og bare økte tempo. Så vi har hatt en jevn progresjon, forteller Nordstrand om lørdagens kjøring som sikret seieren for han selv og kartleser Jørn Listerud. 

Det hele ble avgjort da Emils Blūms på den siste etappen klokket inn 9,9 sekunder bak nordmannen som sammenlagt sikret seieren med 7,1 sekunders margin.

– Vi er strålende fornøyd og nå ser vi bare fremover, avslutter han.

Dette er Nordstrands tredje seier i det latviske mesterskapet hvor Nordstrand grunnet sin unge alder har kjørt siden i fjor høst. I mesterskapet gjenstår det nå to runder som kjøres i Estland og i Litauen. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS