Fernando Alonso og Max Verstappen sørget virkelig for et kvalifiseringsdrama av de sjeldne i fyrstedømmet langs den franske rivieraen.

Monaco Grand Prix, kvalifisering:

Disse stod for en helt ellevill kamp om beste startspor i Monaco

Det ble en av de tetteste og mest spennende kvalifiseringene vi kan huske i Monacos gater.

Publisert Sist oppdatert

Monaco Grand Prix - kvalifisering

Topp 10

1. Max Verstappen, Red Bull, 1:11.365

2. Fernando Alonso, Aston Martin, +0,084

3. Charles Leclerc, Ferrari, +0,106 (starter P6 etter straff)

4. Esteban Ocon, Alpine, +0,188

5. Carlos Sainz, Ferrari, +0,265

6. Lewis Hamilton, Mercedes, +0,360

7. Pierre Gasly, Alpine, +0,568

8. George Russell, Mercedes, +0,599

9. Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +0,717

10. Lando Norris, McLaren, +0,889

FORMEL 1: Lenge så det ut som om Fernando Alonso skulle være den raskeste. Men en vanvittig sistesektor av Max Verstappen sikret ham likevel beste startspor med knappe 84 tusendeler.

For lørdag er ofte spennende i Monaco, men årets kvalifisering ble noe av det tetteste vi har sett. Spenningen ble ikke mindre av at Sergio Perez krasjet ut allerede i Q1, da han krasjet på vei inn i første sving, St. Devote, og ødela hjulopphenget bak på venstre side.

Likevel er det nok Q3 vi virkelig kommer til å huske. Den startet med at Max Verstappen ikke helt traff på sine første forsøk. Riktignok var han raskest etter sitt andre forsøk, men han ble overraskende satt på plass av Alpines Esteban Ocon. Denne oddsbomben ble imidlertid ødelagt først av de to Ferrari-førerne før Fernando Alonso satte en rundetid som så ut til å være god nok for pole.

Da Max Verstappen som siste mann gjorde et siste forsøk, lå han igjen på femteplass – og så sent som etter andre sektor ble han avskrevet av både kommentatorer og de fleste andre da han var to tideler bak Alonso før siste sektor. Verstappen presterte imidlertid en sistesektor der han kuttet svingene så tett at bare millimeterne skilte suksess fra fiasko.

Dermed måtte Alonso nøye seg med en plass på første rad, foran Esteban Ocon. Charles Leclerc skulle i utgangspunktet starte fra tredje startposisjon, men etter en straff starter han Monaco Grand Prix fra sjette startposisjon. Les mer om det her!

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS