Det går sjeldent helt veien for Charles Leclerc på hjemmebane.

Leclercs "forbannelse" fortsetter - må starte fra P6 etter straff

Det kan se ut til at nok et Monaco Grand Prix vil ende opp uten Charles Leclerc på pallen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Monegaskeren kvalifiserte i utgangspunktet som nummer tre bak Max Verstappen og Fernando Alonso i en intens kvalifisering lørdag ettermiddag, men grunnet en straff starter han søndagens løp fra sjette startposisjon. 

Den straffen får han etter at han skal ha kjørt sakte og dermed hindret Lando Norris i tunellen da den britiske McLaren-føreren var på en rask runde. Dommerne mener at Leclerc gjorde det han kunne for å ikke være i veien da han fikk blåflagget i tunellen, men de mener at skaden allerede hadde skjedd og at han burde ha latt Norris passere tidligere på runden. Det baserer man blant annet på at teamradioen viser at teamet ikke ga Leclerc beskjed om at Norris nærmet seg før i siste liten.

– Jeg tror han gjorde det han kunne. Men når du hører på teamradioen, forteller de ham bare om fanget til Verstappen og gir ham liveoppdateringer, i stedet for å konsentrere seg om hvem som er bak han, noe jeg egentlig ikke forstår. Men det er hva det er, sier Norris om hendelsen ifølge Autosport.

Veien til en potensiell pallplass blir med andre ord lang for Leclerc som aldri har fått gleden av å gå opp på podiet på hjemmebane. Hendelsen gjør samtidig at Esteban Ocon som imponerte i kvalifiseringen nå starter fra tredje startposisjon. Franskmannen starter med det fra P3 på griden for tredje gang i karrieren, og han får samtidig en svært god mulighet til å sikre karrierens tredje pallplass.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS