Andreas Mikkelsen i aksjon under den innledende etappen torsdag kveld.
Andreas Mikkelsen i aksjon under den innledende etappen torsdag kveld.

Rally Akropolis, fredag formiddag:

Dobbel punktering for Mikkelsen

Rally Akropolis er i gang, og for de to mer eller mindre norske representantene har det vært en tung start på helgen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Andreas Mikkelsen tok ledelsen i WRC 2 etter den korte by-etappen torsdag kveld, men på de to første etappene fredag morgen gikk det galt for Oslo-mannen. To gjennomkjøringer resultere i to punkteringer, og det uten at han selv forstår hvordan det skjedde. 

– Fortell meg hvordan det skjedde? Jeg vet ikke. Bare 2 km etter start, ingen treff eller noe, jeg begynte bare å miste trykk, og dekket gikk i oppløsning. Jeg kunne ikke gjøre noe annerledes, fortalte Mikkelsen etter SS2 hvor han kom til mål 

Også skjedde det samme igjen på SS3, fortsatt uten at Mikkelsen forstår hvordan det skjedde. 

– I fjor «pushet» jeg med full gass hele rallyet, og nå kjører jeg så sakte og så forsiktig, også punkterer jeg på den forrige etappen og på denne etappen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sa Mikkelsen etter den tredje fartsetappen. 

Etter tre etapper er Mikkelsen nummer 14 i klassen, 57 sekunder bak ledende Adrien Fourmaux. Andremann er Yohan Rossel, noe som ikke lover bra for Mikkelsen ettersom Rossel også er hans nærmeste utfordrer i sammendraget. Nordmannen leder mesterskapet før denne runden, men siden Mikkelsen kun skal kjøre seks løp denne sesongen vil han ikke få muligheten til å stryke et løp, og han er med andre ord avhengig av å plukke en solid dose poeng hver gang. 

Solberg helt sist

For Norske-svenske Oliver Solberg har det gått enda verre. Tekniske problemer som tilsynelatende stammer fra bensinpumpa sørget for at tre minutter gikk tapt på fredagens første etappe.

– Drivstofftrykk på en eller annen måte, så det bare stoppet og gikk og stoppet og gikk. Prøvde å nullstille det i etappen, men det fungerte ikke. Vi har hatt problemet før, så det er ikke fikset, sa Solberg etter SS2.

På den neste fartsetappen gikk det enda verre. Ytterligere 31 minutter gikk tapt grunnet stopp underveis, også for å slippe forbi biler som kom bak, og med en ekstra fire minutters straff for å ha kommet for sent inn på etappen er Solberg nå helt sist og nesten 38 minutter bak ledende Fourmaux. Selv om han skulle klare å fullfører resten av dagen som ikke inkluderer en sårt tiltrengt service er en god plassering allerede ute av rekkevidde. Selv om Solberg kan stryke et av de syv løpene han nominerer til poeng ser Rally Hellas allerede nå ut til å bli hans tredje tellende null poenger, noe som gjør det svært vanskelig for unggutten i mesterskapet. 

I det Andreas Mikkelsen skulle starte dagens tredje etappe ble han kalt tilbake. Etappen ble avbrutt grunnet tilskuernes sikkerhet, og Mikkelsen og de andre satte kursen til SS5 som blir den neste tellende etappen. 

I toppklassen rakk alle utenom Ott Tänak og komme til mål. Sammenlagt er der Thierry Neuville som leder an 2,4 sekunder foran Sebastian Ogier og 5,8 sekudner foran Kalle Rovenperä. Det skal kjøres ytterligere to etapper til før fredagens kjøring er overstått.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS