Andreas Mikkelsen.

Gresk gjørmebad har skapt usikkerhet: – Aldri opplevd så mye regn før

Men Andreas Mikkelsen er optimist for at Rally Akropolis blir gjennomført som planlagt. Et løp som vil definere hans gullsjanser i årets WRC 2-mesterskap.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: De rakk det de trengte i forbindelse med gjennomkjøringen til løpet, men det var med nød og neppe. Regnværet som har fosset over Hellas de siste to dagene har massakrert veiene som skal benyttes til helgens greske VM-runde i rally, klassiske Rally Akropolis, og Mikkelsen kan melde om ekstreme forhold.

RALLY: De rakk det de trengte i forbindelse med gjennomkjøringen til løpet, men det var med nød og neppe. Regnværet som har fosset over Hellas de siste to dagene har massakrert veiene som skal benyttes til helgens greske VM-runde i rally, klassiske Rally Akropolis, og Mikkelsen kan melde om ekstreme forhold.

– Det er mye vann. Vi rakk alt av gjennomkjøring to ganger, vi kom oss igjennom, men så har vi også firehjulstrekk og rallydekk på gjennomkjøringsbilen. Det er også de som ikke hadde det, og de ble stående fast. Det har vært så sinnssykt gjørmete, og det var bare så vidt vi kom oss løs et par ganger der, selv med rallydekk og firehjulstrekk, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Det verste været skal nå avta, og fredagens etapper kjøres i en region som ikke har vært i nærheten av så hardt rammet som de øvrige etappene. Uansett er torsdagens shakedown avlyst, slik at det blir en stille torsdag i forhold til hva de er vant med. 

Dette bildet illustrerer et relativt snilt parti av det som var forholdene under gjennomkjøringen, spesielt onsdag, i Hellas.

Bruker gamle noter

Mikkelsen er uansett optimist, under forutsetning av at regnet avtar så fort som mulig.

– Det er snakk om hvor lang tid det tar for prøvene å tørke opp. Om etappene blir som på gjennomkjøringen, så aldri i verden at det blir kjørt noe. Men jeg husker at det har regnet en del på recce her tidligere, hvor det var helt jævlig, men i og med at det er så varmt her nede så tørker det ekstremt fort, sier den norske rallyprofilen.

Han legger ikke skjul på at forholdene gjør noteproduksjonen mer krevende for han og kartleser Torstein Eriksen.

– Slike forhold gjør det kjempevanskelig å lage noter. Heldigvis har vi noter på mange av etappene fra før av, så jeg gjør ingen særlige endringer når det er som nå. Nei, jeg har aldri opplevd så mye regn, så lenge over flere dager, sier Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen fra Rally Sardinia hvor de sikret den første av totalt to seire i WRC 2 så langt i år. På fire løp leder også mesterskapet sammenlagt, og kan etter alle solemer

Bekrefter seks løp

Han leder WRC 2-mesterskapet før fire VM-runder gjenstår. Han har selv kjørt fire, og bekrefter at han kun kjører to til. Det er seks tellende løp, men man kan nominere syv og stryke det dårligste.

Men for Mikkelsen blir det ikke noe ekstra løp å belage seg på. Dermed er det Rally Akropolis nå før det nye løpet Rally Sentral-Europa i Østerrike, Tyskland og Tsjekkia i oktober, mens langtur-løpene til Chile og Japan ikke er på nordmannens plan.

– Vi har ikke råd til noen null-poenger da vi ikke kjører sju løp. Så jeg har ikke noe løp til overs som de andre. Så det handler igjen, som alltid, å kjøre smart, holde seg unna trøbbel og ta så mye poeng som mulig. Det er ekstremt røft, men klarer man å komme seg gjennom uten at noe stort skjer, så er man automatisk helt der oppe. I WRC 2 må man være smart, slår han fast.

Slik kan Mikkelsen sikre WRC 2-gullet

Matematikken ser relativt enkel ut. Dersom Mikkelsen vinner de to neste løpene, så er han WRC 2-mester. Hans argeste konkurrent, Yohan Rossel, ligger fem poeng bak med samme antall gjennomførte løp, men kan i teorien kjøre ett løp mer enn Mikkelsen.

Uansett, dersom han ikke blir bedre enn nummer tre denne helgen, ikke slår Mikkelsen på Power Stage og nordmannen vinner sine to gjenværende WRC 2-runder, så er nordmannen mester.

Powered by Labrador CMS