Emil Sivesind med to gode mentorer på hver sin flanke. Til venstre Tord Linnerud, en mangeårig bilsportprofil i Norge med sterke resultater i flere bilsportkategorier. Til høyre, selveste Johan Kristoffersson som har dominert Rallycross-VM fullstendig så å si hvert år siden 2017.

– Emil er en som absolutt kan bli verdensmester

Supertalentet fra Toten høster stadig lovord, men nå kommer det fra den mest dominerende kanten i Rallycross-VMs historie.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Responsen lot ikke vente på seg i april da vi omtalte Emil Sivesinds sjokkprestasjon under Hurumsprinten i nasjonal klasse, tatt i betraktning hans svært begrensede rallyerfaring.

RALLYCROSS: Responsen lot ikke vente på seg i april da vi omtalte Emil Sivesinds sjokkprestasjon under Hurumsprinten i nasjonal klasse, tatt i betraktning hans svært begrensede rallyerfaring.

Og hans lokale mentor, bilsportprofilen Tord Linnerud, nevnte i samme sak at han håpet Sivesind kunne prøve seg i en toppklasset rallycrossbil, rett og slett for å se hvordan han ligger an.

Tøft og lettkjørt

Denne uken ble det en realitet. På Westombanan i Arvika fikk Sivesind sjansen i en Supercar fra selveste Kristoffersson Motorsport (KMS), som forøvrig Linnerud kjørte for i VM i 2015. Deres velbygde Polo etter verdensmesteroppskrift ble lagt i fanget på 21-åringen fra Bøverbru, som nå fikk realisert en av sine store drømmer om å få prøve kongeklassen i rallycross.

– Det var veldig tøft! Veldig moro å få til noe sånt. Det var jo Tord som ordnet så vi fikk det til. Han kjenner dem godt etter han kjørte for dem, sier den alltid rolige Sivesind til Parc Fermé.

For en ung og beskjeden bilsportinteressert kar fra Toten, så er det å få kjøre en slik Supercar noe av det aller råeste man kan gjøre. Denne uken ble drømmen realisert for Emil Sivesind.

Han har slått seg opp som et av rallycrossens store spirer etter at han ankom Supernasjonal klasse 2 litt fra siden og dominerte fra første stund, både i rallycross og bakkeløp. Den unge «Totenekspressen» vant sesongåpningen på Bollandsmoen i år, men mangler fortsatt NM-gullet i «Store Super» til tross for alle lovordene han høster.

Tommy Kristoffersson.

Men det hindret ham uansett ikke i å få prøve den bensindrevede Poloen fra KMS.

– En veldig lettkjørt bil. Den gjorde som jeg ville. Men jeg veit jo ikke hvordan disse bilene skal være. Også gikk det mye bedre i forhold til det jeg er vant med, sier totningen, som fikk totalt åtte runder til å vise seg frem på.

Verdensmestersjefen dypt imponert

Teamsjef Tommy Kristoffersson, far til den femdoble verdensmesteren Johan Kristoffersson, kikket på med nysgjerrige øyne, etterfulgt av et oppsiktsvekkende inntrykk på de åtte rundene som ble gjennomført.

– Jeg mener man ser med en gang om det fins den riktige følelsen for bilkjøring eller ikke. Og for å gi en kort og presis beskrivelse: Emil er absolutt et verdensmesteremne, sier Tommy Kristoffersson til Parc Fermé, og legger til:

Emil Sivesind i cockpiten med fem ganger verdensmester Johan Kristoffersson fra passasjerdøren for å bistå før testen.

– Med riktig støtte kan han nå hele veien. Jeg håper det fins noen som har mulighet til å satse på han. De kommer ikke til å bli skuffet.

– Men hvorvidt er det en plass i teamet deres dersom han skaffer ressursene som trengs?

– Vi får se hvordan de går videre etter dagens test, sier KMS-sjefen.

Forsiktig med sammenlikning

Dog vil han ikke oppgi noen form for rundetider og sammenlikninger. Selv kjørte Johan noen innkjøringsrunder og har uansett klokket mang en runde rundt Westombanan, som også er deres lokale hjemmebane ettersom Kristoffersson-familien er fra Arvika.

Derfor ønsker ikke Kristoffersson og legge noe blåpapir på Sivesinds innsats satt opp mot hans egen sønns grunnlag.

– Det er ikke rettferdig å bedømme det slik. Emil gjorde et modent og profesjonell inntrykk kjøremessig, og han har de ingrediensene som er verdt å satse videre på. Man kan ikke sammenlikne en femdobbelt verdensmestere og en ung gutt som sitter i en Supercar for første gang, sier Tommy.

Parc Fermé har også forsøkt å få en kommentar fra Johan selv, som fulgte Emil tett gjennom hele dagen, men den svenske VM-kongen har foreløpig ikke respondert vår henvendelse.

Powered by Labrador CMS