F1: Nå er George Russell omsider bekreftet som Mercedes-fører neste sesong

Publisert
George Russell, her fra Mercedes-debuten i Sakhirs Grand Prix i fjor. (Foto: Steve Etherington)
George Russell, her fra Mercedes-debuten i Sakhirs Grand Prix i fjor. (Foto: Steve Etherington)

FORMEL 1: Det var bare et tidsspørsmål før det skulle kunngjøres at George Russell skal kjøre for toppteamet Mercedes i Formel 1 neste år, spesielt etter at det mandag ble klart at Valtteri Bottas er klar for Alfa Romeo fra 2022. Nå er nyheten offentlig og bekreftet; Russell blir teamkamerat med Lewis Hamilton fra 2022.

23-åringen har vært tilknyttet Mercedes sitt juniorprogram siden 2017, samme året som han vant GP3 - forgjengeren til dagens Formel 3. Året etter tok han også gull i Formel 2 på første forsøk, før han i 2019 ble et fullverdig medlem av Formel 1-familien da han signerte for Williams, som er ett av teamene med tettest tilknytning til Mercedes på griden.

Russell var også førstereserven for Mercedes da Lewis Hamilton ble smittet med korona i forkant av Sakhirs Grand Prix på senhøsten i fjor. Han takket for tilliten ved å kjøre inn til en andreplass på kvalifiseringen, og lå lenge an til å vinne løpet hadde det ikke vært for pitstopptabbene til Mercedes det løpet.

Han tok sine første poeng for Williams under Ungarns Grand Prix, og tok også formelt sin aller første pallplass på Spa-Francorchamps etter sensasjonskvalifiseringen hvor han ble nummer to. Men ettersom løpet aldri kom ordentlig igang, foruten tre runder bak sikkerhetsbilen, så ble han likevel klassifisert på en andreplass i løpet - om så med kun halve poeng delt ut.

Powered by Labrador CMS