F3: Bestetiden glapp med 29 tusendeler - men Dennis blir likevel plassert i pole position

Publisert
Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)
Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool)

FORMEL 3: Årets tredje løpshelg i Formel 3 står for tur, og Dennis Hauger har fått det alt annet enn rolig under fredagens kjøring, som bestod av trening og kvalifisering. Under treningen ble det «bare» med en sjetteplass for nordmannen, et tidel bak sin teamkamerat Olli Caldwell, og mye tydet på at det var hundredeler og tusendeler som skulle skille de beste fra de nest beste.

Det ble vi også vitne til under en kvalifisering om egentlig framstod som et stort kaos. 30 biler på en bane på 4,3 kilometer betyr at det blir trangt om plassen, og en kort bane betyr også flere oppvarmingsrunder før de tør å gå for sine beste forsøk. Hauger og resten av Prema lå godt inne i klynga av biler, og tidene som Dennis satt raste fort på lista ettersom flere biler bak forbedret seg ytterligere.

Han klinte dog til med en knallsterk sisterunde og sistesektor, som sendte ham opp til toppen. Dog følte Hauger det glapp da det gjaldt som mest da Caio Collett kjørte inn til bestetid, kun 29 tusendeler foran Hauger. Senere skulle det vise seg at brasilianeren hadde brutt banegrensen, og dermed ble rundetiden strøket.

Hauger hadde dog holdt seg innenfor grensene, og dermed sikret han seier i kvalifiseringen, fire ekstra mesterskapspoeng og pole position i søndagens løp. Det betyr også at han starter fra 12. startposisjon under lørdagens første løp, ettersom man snur om på de 12 beste fra kvalifiseringen til det første løpet. Lørdagens andre løp baseres etter omvendt rekkefølge fra de 12 beste under det første løpet.

Powered by Labrador CMS