Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Få forsøk og liten tabbe i siste sving kostet Dennis Hauger dyrt i sin første Formel 2-kvalifisering

Og nå er spørsmålet om Dennis Hauger kan få en straff for en hendelse med Red Bull-kollega.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det ble en brått intens start på kvalifiseringen for Dennis Hauger i sin Formel 2-debut i Bahrain. Etter å ha kjørt seg litt varm med de hardeste dekkene skulle han inn for å bytte om til mykere dekk og komme inn i kvalifiseringsmodus.

Det Hauger åpenbart ikke fikk med seg var at Juri Vips var ute på en rask runde, og skulle til å kjøre forbi nordmannen på høyresiden ut på start-mål-langsiden. Men Hauger var innstilt på å kjøre i pit, hvilket gjorde at han presset med seg Vips ut mot pitlane, før estlenderen måtte gjøre en unnamanøver og styre over til andre siden.

Dommerne noterte seg hendelsen, men i skrivende stund er det ikke klart om hvorvidt nordmannen vil få en straff for denne hendelsen. Men de skal studere hendelsen nøyere etter at kvalifiseringen er kjørt.

Men over til det sportslige, og på sitt første ordentlige forsøk så satte Dennis en 13. tid, drøye sekundet bak Jake Hughes før Jack Doohan klinte til med en kjemperunde, over seks tideler raskere enn Hughes. Deretter ventet Hauger med å gå på et nytt forsøk like etterpå, mens resten av feltet dro seg ut på banen 10 minutter før kvaliktiden var over.

Først etter seks og et halvt minutt igjen valgte Prema å sende sine førere ut, med det som skulle bli siste forsøk ettersom Hauger tok for seg to oppvarmingsrunder. Og med få sjanser til å sette rundetider, så vil både hindringer og førerfeil koste dyrt.

Og det gjorde det for Hauger. Han hadde riktig nok en god første sektor før han tapte moe mer tid i andre sektor. Men i aller siste sving bommet han også fullstendig i utgangen og havnet langt utenfor banen. Åpenbart et stort tidstap som ikke betalte seg bedre enn en 15. tid, et snaut sekund bak bestetiden.

Teamkamerat Jehan Daruvala var på dette tidspunktet også bak Hauger, men rakk ett ekstra forsøk og kjørte seg opp til en syvendetid, fortsatt en skuffende kvalifisering for Prema som regnes for å være gridens beste team.

Og hvordan Prema løste denne kvalfiiseringen er noe kommentator Atle Gulbrandsen umiddelbart reagerte på på.

– Denne strategien er ganske risikofylt. Når det skjer ting som det gjør nå med Dennis Hauger, så har man ikke tid til å gjøre et nytt forsøk. Hva i all verden var det Prema, det beste teamet på griden, gjorde for noe her?, spurte Gulbrandsen seg.

Pole position endte til slutt til Jack Doohan, Haugers store erkerival i Formel 3 i fjor, med et drøyt tidel foran en annen stor favoritt i år, Theo Pourchaire. Juri Vips tok tredjetiden.

Powered by Labrador CMS