Dennis Hauger er klar til kamp, med ny kjøredress, ny logo på halsstroppen og ikke minst en tapetsering av sponsorer han aldri har vært borti før.

Nå starter Formel 1-sportens masteroppgave som Dennis må bestå

Se for deg at du skal opp til 14 eksamener på et drøyt semester. For det er akkurat slik Dennis Hauger har det nå om dagen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det skriver i alle fall manager Harald Huysman under på. Vi prater med Haugers manager bare minutter før han setter seg på flyet på vei ned til Bahrain. Det er duket for sesongåpningen til Formel 2, sammen Formel 1 og Formel 3, og starten på et nytt formelbileventyr er like rundt hjørnet for Dennis.

FORMEL 2: Det skriver i alle fall manager Harald Huysman under på. Vi prater med Haugers manager bare minutter før han setter seg på flyet på vei ned til Bahrain. Det er duket for sesongåpningen til Formel 2, sammen Formel 1 og Formel 3, og starten på et nytt formelbileventyr er like rundt hjørnet for Dennis.

Oppmerksomheten er større enn noen gang. Tilgjengeligheten er mindre enn noen gang. Faktisk rakk vi ikke selv å få pratet med Dennis før helgen, fordi han nå er bundet og forpliktet til medieoppgavene innenfor depotet i Bahrain.

Finpusser forberedelser

I stedet kan manager Huysman velvillig gi oss en oppdatering på hvordan «tempen» er inn mot sesongdebuten. Forøvrig på dagen Dennis Hauger fyller 19 år.

– Det er ikke noe problem. Som jeg har sagt tidligere, så har han et bra hode. Han er flink til å fokusere på oppgaven foran seg og konsentrerer seg om det han har å gjøre her og nå. Han tar én ting av gangen, og akkurat nå sitter de og gjennomgår hele programmet for helgen, de finpusser på alt de har forberedt gjennom hele vinteren, sier Huysman til Parc Fermé.

Det krever sitt fokus av store dimensjoner. Små detaljer skal pugges, enten det være seg hovedstrategier og alternative strategier, ulike scenarioer, ulike valg som må gjøres til gitte situasjoner, og ikke minst at det skal presteres med ren fart.

Dennis Hauger sammen med manager Harald Huysman til høyre under presentasjonen av 2022-programmet i Oslo tidliere i år.

Økt press i takt med økt erfaring

Detaljnivået er på et helt annet nivå enn hva han har vært vant til tidligere. Samtidig har Hauger fått en oppmerksomhet blant medier og fans i Norge som minner om tilstandene rundt våre største idrettsprofiler.

– Presset øker for hvert år. Samtidig blir han mer erfaren for hvert år. Han har hatt et stort press på seg helt siden han begynte med gokart og kjørte internasjonalt, og presset vokser i takt med jo lavere tallet er bak «Formel»-ordet. Alt går hånd i hånd, sier Huysman.

– Alt Dennis gjør av forberedelser nå. Kan det sammenliknes med å gå opp til eksamen?

– Så til de grader. Du må være forberedt. Det nytter ikke å lese kvelden før. Da er du avslørt og ferdig. Forberedelsene begynte i desember i fjor, sier manageren.

Med andre ord er det 14 eksamener han nå skal opp til. For det skal kjøres 14 løpshelger, med to løp per løpshelg. Så fort han har passert målstreken søndag formiddag etter hovedløpet, så dreier fokuset seg vekk fra Bahrain og rett på Saudi-Arabia.

Lar seg ikke distrahere av mobilen

Nye erfaringer fra Bahrain skal omstilles til neste runde, sammen med alle andre forberedelser som har mørnet i hjernen siden desember.

– Han er i sin boble. Den gikk han inn i for tre uker siden. Så han er ekstremt fokusert, men samtidig relativt avslappet. Men han distanserer seg litt til ting når det nærmer seg løpshelg, og ikke minst underveis i en løpshelg. Det er helt normalt. Sånt gjør alle toppidrettsutøvere.

Oppladningen har vært svært vellykket for Dennis Hauger, og spesielt på løpsoppsett har han vist tempo helt i toppen under testingen. Men denne helgen kommer den første ordentlige testen når alle skal måles mot hverandre i årets første to Formel 2-løp i Bahrain.

Mobilbruk er et sentral element en ungdoms liv i 2022. Det gjelder også Dennis. Men Huysman ser likevel hvordan mobilen ikke lenger er til distraksjon for ham.

– I den fasen når det nærmer seg løp, så er han vesentlig mindre på telefonen. Men han må også få lov til å leve med telefonen sin, da det er der hans sosiale nettverk i forhold til andre ungdommer her. Så det er samtidig sunt for ham.

Men nå starter altså første eksamen i det som er en enorm hovedoppgave. Den første eksamen av 14 i det om kan karakteriseres som masteroppgaven man må bestå skal man komme til Formel 1. Bacheloroppgaven ble definitivt bestått til karakter A i fjor da han ble internasjonal Formel 3-mester på relativt overlegent vis til syvende og sist.

Powered by Labrador CMS