Lewis Hamilton og Max Verstappen utviste stor respekt for hverandre umiddelbart etter at VM-dramaet var over. Så startet den virkelige dramatikken i FIA-kulissene. I mellomtiden har Hamilton heller ikke gitt noen lyd fra seg.
Lewis Hamilton og Max Verstappen utviste stor respekt for hverandre umiddelbart etter at VM-dramaet var over. Så startet den virkelige dramatikken i FIA-kulissene. I mellomtiden har Hamilton heller ikke gitt noen lyd fra seg.

FIAs Formel 1-granskning offentliggjøres samme dag som sesongstart

Den store granskningen av årets siste F1-løp som FIA lenge har varslet, vil ikke offentliggjøres før fredagen i årets første løpshelg.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Abu Dhabi Grand Prix avgjorde den tetteste Formel 1-tittelkampen på 47 år. Først protesterte Mercedes mot utfallet, som gjorde at Lewis Hamilton mistet ledelsen på i den siste runden av løpet. Deretter valgte de å ikke anke protesten og Red Bulls Max Verstappen ble bekreftet som mester, akkurat i tide til FIAs prisutdelingsgalla.

I dagene som fulgte valgte FIA en ny president, og Hamilton droppet gallaen og forsvant fra offentligheten, siden har han vært helt fraværende – både i sosiale og tradisjonelle medier.

Startet på mandag

Noe av det første den nye FIA-presidenten Mohamed Ben Sulayem, gjorde, var å love at de ville starte en granskning av hva som skjedde, og denne uken fikk vi bekreftet at den hadde startet mandag 10. januar, den første dagen etter at FIA-kontoret ble gjenåpnet.

I dag har FIA sendt ut en pressemelding som bekrefter tidslinjen for resultatene som skal frigis:

«Etter avgjørelsen til World Motor Sport Council i Paris 15. desember 2021, har FIA-administrasjonen, under ledelse av Mohammed Ben Sulayem, startet den detaljerte analysen av hendelsene i den siste Formel 1 Abu Dhabi Grand Prix. FIA-presidenten vil også drøfte situasjonen med alle F1-lagene.»

President i FIA, Mohamed Ben Sulayem.
President i FIA, Mohamed Ben Sulayem.

I tillegg har det kommet frem at løpsleder Michael Masi ikke lenger er leder for FIAs single seater-avdelingen noe som bekreftes i uttalelsen:

«FIA-president Mohammed Ben Sulayem har bedt Peter Bayer om å gjennomgå og optimalisere organisasjonen av FIA F1-strukturen for 2022-sesongen.»

Når dukker Hamilton opp igjen?

I samme melding kommer det også frem at resultatet av granskningen vil legges frem 18. mars – dagen som F1-sesongen starter.

Dette har selvsagt satt fyr i diskusjonene rundt fremtiden til Lewis Hamilton, teamsjef i Mercedes, Toto Wolff, har nemlig sagt at engelskmannen ikke vil ta en avgjørelse om han kommer tilbake til F1 før resultatet av granskningen er klar…

Den første av to tredagers tester starter allerede i slutten av februar – der bør Lewis Hamilton være om han skal kjøre årets sesong.

Powered by Labrador CMS