Fem ungdommer som virkelig satte pris på god racing og gode resultater på Falkenberg tidligere i sommer. Fra venstre Isabell Rustad, Niklas Abrahamsen, Felix Heiberg, Marius Solberg Hansen og Didrik Esbjug.

Flere nordmenn med sterke racingprestasjoner denne sommeren

Asfaltracingen får stadig større posisjon hos utøvere med norsk lisens, og det ser vi også på resultatlistene.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Selv om fellesferien trer inn for fullt i juli måned, så er det mange som må få ristet løs det siste lille ekstra før man tar seg en velfortjent ferie, og det gjelder også mange av de norske førerne til start i utlandet utenom de aller største racingseriene.

RACING: Selv om fellesferien trer inn for fullt i juli måned, så er det mange som må få ristet løs det siste lille ekstra før man tar seg en velfortjent ferie, og det gjelder også mange av de norske førerne til start i utlandet utenom de aller største racingseriene.

Men for å ta det største først så var det endelig en svært vellykket helg for Dennis Olsen i hans prestisjefylte DTM-satsing på gatebanen i Nürnberg, kjent som Norisring. Ett av de mest tradisjonsrike løpene som fins i tysk bilsport, og til tross for sin relativt korte og tilsynelatende simple traselayout, så byr dette løpet alltid på intense og spektakulære løp.

Endelig kom årets første pallplass i DTM for Dennis Olsen etter at han tok tredjeplassen i lørdagens løp på Norisring tidligere i juli.

Det var her Olsen tok sin første pallplass i DTM i fjor, og i år så gjentok han bedriften med å ta sesongens første pallplass i lørdagsløpet som gikk for en drøy uke siden, mens han kvitterte med en sjetteplass i søndagsløpet. Spesielt sterkt var tredjeplassen ettersom han startet helt nede fra en 11. startposisjon, men med god fart, god strategi og et godt pitstopp så klatret nordmannen godt i feltet.

Det ga han til sammen 26 poeng for løpshelgen, like mange poeng som han hadde etter de fire første løpene. Totalt ligger den norske Porsche-profilen på en åttendeplass sammenlagt, 36 poeng bak mesterskapsleder og teamkollega Thomas Preining.

Og om vi holder oss i Tyskland så er det også verdt å nevne to klasseseire på Nürburgring Nordschleife. For er det noen vi er vant til å se på toppen i sine respektive klasser, så er det Oskar Sandberg og hans Adrenalin-team i standardklassen VT2 for bak- og firehjulsdrevne biler, mens Møller Bil Motorsport-trioen Kenneth Østvold, Håkon Schjærin og Anders Lindstad mestret løpets seks timer aller best i sin klasse og kunne juble for atter en klasseseier.

Mathias Hansen i føringen foran teamkamerat Stein Frederic Akre på Falkenberg-banen i Sverige.
Norsk dobbeltseier i V8 ThunderCars er ikke dagligdags, og for Mathias Hansen var dette ekstra stort med sin første seier. Men totalt sett også en enorm revansje etter den store nedturen på Karlskoga for en drøy månedsiden
Det helnorske teamet stiller opp, store som små, for å heie fram sine to håpefulle i Mathias Hansen og Stein Frederic Akre - som sammen leverte en kanonsterk helg på Västkustloppet i Sverige.

Dobbeltseier til Trysil

Ellers hadde vi en stor bilsporthelg gående i Sverige, nærmere bestemt tradisjonsrike Västkustloppet med hvor vi hadde nordmenn i tetsjiktet i fire av klassene. Og vi kan egentlig starte med noe av det mer oppsiktsvekkende med norske briller på, hvor Team Trysil-duoen i V8 ThunderCars-serien klinte til med både seier og pallplasser.

Allerede i kvalifiseringene viste Stein Frederic Akre og Mathias Hansen topptempo som de to eneste norske i serien, med bestetid i første kvalifisering for Akre og bestetid i andre kvalifisering for Hansen.

I det første løpet klarte dog ikke Akre å holde posisjon helt inn der han måtte se seg slått av mesterskapsleder Andreas Nilsson med et drøyt halvsekund, mens i det andre løpet ble en knallsterk dobbeltseier med Mathias Hansen sin første V8-seier, tre sekunder foran teamkompis Akre.

Spesielt etter en enorm nedtur på Karlskoga-banen i starten av juni, først og fremst med krasj og store skader på bilen til Akre, så var dette derfor en svært deilig revansje for det helnorske teamet. Akre ligger nå på bronseplass sammenlagt etter smultringene fra Karlskoga, men har over 50 poeng opp til ledende Nilsson. Hansen har fjerdeplassen, ni poeng bak teamkameraten sin.

Marius' første pole position

På Falkenberg hadde vi også besøk av den danske TCR-serien hvor Marius Solberg Hansen kjører full sesong, og etter å ha vist tidvis glimt av et godt potensiale, så skulle det endelig løsne mer totalt sett for den unge, lovende Holmestrand-gutten, som ga opp rallycrossdrømmen til fordel for baneracingen.

På første kvalifisering viste han virkelig hvor skapet skulle stå på den raske Falkenberg-banen, og satte raskeste rundetid med 15 hundredelers margin til Philip Lindgren. I den andre kvalifiseringen klarte han ikke forbedre tiden sin ytterligere, som i så fall ville holdt til en tredjetid, men i stedet ble det en fjerdetid.

Marius Solberg Hansen i føringen i et knalltøft TCR-felt på Falkenberg tidligere i sommer.

Uansett, han samlet også totalt sett godt med poeng fordelt på en fjerdeplass og to sjetteplasser. Av hans totale score på 76 poeng kom 40 av dem denne helgen, selv om årets personlige bestenotering kom på Ring Djursland med en tredjeplass - men da også under snudd startgrid. Det er også verdt å nevne i den egen U25-klassen, så var Solberg Hansen totalt sett best i samtlige tre løp, og der ligger han på en delt tredjeplass sammenlagt med Michelle Hadler etter at tre av syv løpshelger er kjørt.

Didrik Esbjug var forøvrig også tilbake igjen etter at han stod over Ring Djursland, men det ble totalt sett en vanskelig helg. Først ble han påkjørt i det første løpet, før han berget en 14. plass og to poeng i det andre løpet, mens det ble brutt med tekniske problemer i det tredje løpet.

Felix Heiberg på toppen pallen, med landsmannen Niklas Abrahamsen følgende på. Linda Vekka fra Finland ble nummer tre.

Norsk duo sanker pallplasser

Fra en forhjulsdreven klasse til en annen, for i DS3-cupen er det også sterk norsk innsats omdagen, signert Felix Heiberg og Niklas Abrahamsen. Riktig nok ikke den beste kvalifiseringen, der Abrahamsen og Heiberg klokket segi nn til henholdsvis fjerde- og femtetid, men i løpene skulle de vise danskene vikingmuskler av dimensjoner.

For det ble intet mindre enn dobbelt norsk i det førsteløpet der Heiberg seilet inn til seier med tre sekunders margin til Abrahamsen, der den norske duoen var totalt overlegne med Linda Vekka fra Finland over 20 sekunder bak Heiberg.

I det andre løpet var det ingen ting å gjøre med mesterskapsleder Dennis Bannergård som sikret seg atter en seier, men de norske gutta skulle fløge hverandre igjen, nå med en andreplass til Heiberg og tredjeplass til Abrahamsen. Det er også samme rekkefølge totalt sett i DS3-cupen før de nå tar seg en sommerferie. Bannergård leder med 149 poeng, åtte poeng foran Heiberg som igjen er 11 poeng foran Abrahamsen.

Sterk selvtillitsboost for Isabell

Aktiviteten var høy på Falkenberg denne helgen, og ei som var ekstra spent var naturlig nok Isabell Rustad. Dette var hennes siste løpshelg utenfor myndighetsalder, da hun mandagen etter fylte 18 år og som seg hør og bør endelig skaffet seg ferskt førerkort i lomma.

Det skulle kanskje bare mangle at det ikke var noe å si på selve bilkontrollen på oppkjøringen, for bare dagene i forveien viste hun at krasjen fra Fällfors ikke skulle sette sitt preg på henne i lang tid etterpå. For hun fikk bygd opp selvtilliten sin godt etter smellen, og viste kanskje sin beste løpshelg i bil noen sinne på Falkenberg.

Ingen seier denne gang, men to andreplasser bak suverene William Siverholm er absolutt et kryss i taket for Rustad som endelig har fått ting til å stemme skikkelig etter en litt varierende start på sesongen i sin nye GT3 Cup-bil - spesielt med smellen i Nord-Sverige i bakhodet. Totalt i mesterskapet klatret hun seg opp til sølvplass etter at Markus Lönnroth hadde en heller miserabel helg, men hun er like fullt 93 poeng bak overlegne Siverholm når fire av syv løpshelger er kjørt.

Powered by Labrador CMS