Olli Caldwell (venstre) fikk grisehjuling av Dennis Hauger som teamkamerat denne sesongen, men får likevel sjansen i Formel 2 dette året sammen med tre andre Formel 3-konkurrenter. Dennis Hauger velger bevisst å stå over tilbudene han har fått på tampen av dette året.
Olli Caldwell (venstre) fikk grisehjuling av Dennis Hauger som teamkamerat denne sesongen, men får likevel sjansen i Formel 2 dette året sammen med tre andre Formel 3-konkurrenter. Dennis Hauger velger bevisst å stå over tilbudene han har fått på tampen av dette året.

Flere tjuvstarter Formel 2-karrieren – men Dennis må vente til neste år

Fire Formel 3-førere får sjansen på nest øverste nivå når Formel 2 avslutter sesongen de to neste helgene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Mandag ble det kjent at Jack Doohan, Dennis Haugers store erkerival i Formel 3 denne sesongen, får prøve seg i Formel 2 under de to siste løpshelgene i henholdsvis Saudi-Arabia og Abu Dhabi. Sølvvinneren fra Australia erstatter Richard Verschoor i MP Motorsport-teamet og får også med seg teamkameraten fra ART, Clement Novalak, på laget de to siste rundene.

I tillegg til Doohan og Novalak blir også Haugers teamkompis i år Olli Caldwell og Charouz-fører Logan Sargeant å finne på startstreken i de to neste helgene, for henholdsvis Campos og HWA Racelab. Samtlige nevnte team tilhører midtre eller nedre sjiktet av sammenlagtstillingen, og det er slettes ikke uvanlig at Formel 3-førerne får muligheten til å hoppe inn på slutten av året, da Formel 2 tradisjonen tro avslutter sesongen senere.

Men en skulle tro at det var en selvfølge å se Dennis Hauger også få sjansen på nest øverste formelbilstige etter hans relativt sterke dominanse i Formel 3 denne sesongen. Selv om alt også peker i retning av at han fortsetter å kjøre for toppteamet Prema med tung økonomisk Red Bull-støtte for 2022, så er setet hans heller ikke formelt bekreftet for neste år.

Men Parc Fermé får bekreftet at de bevisst velger å stå over årets sesong. Haugers manager Harald Huysman var ikke tilgjengelig for en kommentar mandag, men pappa Tom Erik Hauger kan bekrefte hvorfor de ikke kjører.

– Vi har hatt tilbud på flere seter, men i samråd med Helmut (Dr. Helmut Marko, øverste Red Bull-rådgiver, journ.anm.) og resten av Red Bull landet vi på at vi takket nei til disse setene og heller fokuserer på neste år. Vi landet på at det er bedre at han går inn i 2022 med rookiestatus og at han får vent seg til teamet han skal kjøre for, i stedet for å kjøre for et bunnlag i de to siste helgene og kjempe om det som mest sannsynlig ville vært resultater langt bak. Det er bedre at han holder på godfølelsen han har fått i år inn mot neste år, konkluderer pappa Hauger overfor Parc Fermé.

Alt tyder altså på at det blir Prema i Formel 2. Manager Harald Huysman var såpass freidig under V Sport og Viaplay sin Formel 1-sending før Qatar Grand Prix og konstaterte at det er 99,9 prosent sikkert at han kjører Formel 2 med et spesifikt team.

Etter det Parc Fermé kjenner til vil Dennis også bli å finne i en Prema-bil under Formel 2-testen på Yas Marina Circuit etter at Formel 1- og Formel 2-finalen er ferdigkjørt der om snaue to uker.

Powered by Labrador CMS