Craig Breen.
Craig Breen.

Følg SS1 av Rally Sweden her!

Nå starter årets eneste VM-runde på snø i Rally-VM.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Vi tester ut et nytt system hvor du kan få med deg det viktigste som skjer på åpningsetappen av Rally Sweden. Etappen startet 08:42 og er 14,98 kilometer lang.

Kalle Rovanperä: – Jeg gjorde mitt beste. Det var vanskeligere enn jeg trodde. Spesielt de trange veiene er krevende å kjøre. Vi må åpne veiene, og det er veldig vanskelig. Vi kommer til å tape mye tid til de som kommer bak. Vi får ikke gjort noe annet.

Craig Breen: – Veldig vanskelig for å være ærlig. Mye mer snø enn jeg så for meg fra recce. Jeg prøvde å ikke gjøre feil. Jeg gjorde en feil på shakedown i går. Det er veldig lett å bli stående i brøyta.

Thierry Neuville: – Veldig fornøyd med etappen. Det er lite grep, og veien blir garantert raskere. Sporene kommer allerede. Jeg hadde en bra tur. Jeg er fortsatt ikke trygg i inngangen av svingene, men utenom det fungerer bilen fint.

Gus Greensmith: – Jeg bremset og fikk ikke bilen ned i fart. En dum feil. Generelt er det vanskelig. Ikke slik jeg liker det.

Takamoto Katsuta: – Det var ikke så bra. Det var løs snø og veldig glatt. Jeg forventet bedre grep, men det var glatt. Det var ikke så veldig bra.

Elfyn Evans: – Veldig vanskelige linjer. Det var veldig rotete der inne.

Ott Tänak: – Denne var en stor jobb. Veien er ødelagt og mye løs snø. En hard jobb.

Adrien Fourmaux: – Helt ærlig, så vil jeg få tilbake tryggheten igjen. En fin etappe fra oss. Jeg må gjøre det bedre, mye løs snø så vanskelig å holde seg i sporene. Alltid en risiko å lene seg på brøytekantene.

Esapekka Lappi: – Krevende! Veldig krevende! Veien utvikler seg så mye. Du har ingen idé på hvor du har grepet. Det føles fra recce at linjene er på helt feil sted. Inngangen på svingene er alltid en meter senere. Det er utfordrende!

Oliver Solberg: – Ikke dårlig. Jeg hadde ingen god etappe. Jeg hadde masse problemer med giringen. Jeg satset hardt noen steder. OK, men en lang vei fortsatt. Det blir et raskt løp, det er helt sikkert!

Andreas Mikkelsen: – Det var OK. Vanskelige forhold. Veldig løst og man bare flyter på toppen. Lite grep. Det føltes ikke bra, men jeg tror ikke vi får noen god følelse i disse forholdene. En OK start.

Nikolay Gryazin: – Veldig krevende. Vanskelig å være jevn i linjene. På noen steder sladdet vi for mye, så vi prøvde å ikke pushe noen steder og samtidig finne grensen andre steder. Men et langt løp, så vi får se.

Emil Lindholm: – Det var vanskelig. Ikke hva jeg er vant til hjemme. Skal jeg være ærlig så blir det en veldig lærerik helg.

Jari Huttunen: – Første gang i disse forholdene. Testen var helt annerledes. Det føles så rart så jeg vet ikke om det går fort eller ikke. Men tiden er OK.

Ole Christian Veiby: – Det var en grei start. Veldig vanskelig. Så mye løs snø overalt. De andre har vært over alt i brøytekantene. Det handlet litt om å overleve der inne. En god start, så bare å fortsette slik.

(PS! Vi loggfører tider manuelt av interne hensyn, så resultatlisten er verken offisiell eller fullstendig. For offisielle resultater, besøk Rally-VMs egne nettsider.)

Powered by Labrador CMS