Karl Peder Nordstrand i forkant av helgens rallysprint, som endte med seier.

Karl Peder (15) jobber mot snarlig EM-debut

Karl Peder Nordstrand (15) gir full gass på latviske veier, og skal kjøre sitt første løp hjemme i Norge senere i sommer. Før den tid håper han på å debutere i Rally-EM.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: 15 år gamle Karl Peder Nordstrand kan grunnet sin unge alder ikke kjøre rally i Norge enda, og derfor gjør unggutten som blant annet Oliver Solberg og Kalle Rovenperä har gjort før han: gir full gass i det latviske mesterskapet.

RALLY: 15 år gamle Karl Peder Nordstrand kan grunnet sin unge alder ikke kjøre rally i Norge enda, og derfor gjør unggutten som blant annet Oliver Solberg og Kalle Rovenperä har gjort før han: gir full gass i det latviske mesterskapet.

Søndag ble sommersesongen innledet med den tredje runden i mesterskapet, og Nordstrand ga full gass i det som var en fire etappers rallysprint. Etter en jevn duell med latviske Emils Blūms gikk seieren til slutt i norsk favør med kun tre hundedelers margin.

– Jeg elsker jo å vinne, så det er deilig. Vi hadde egentlig bare planer om å holde oss på veien, men vi tar jo de seirene vi kan vi!

Det forteller alltid entusiastiske Karl Peder Nordstrand til Parc Fermé i etterkant av å ha vunnet det som er hans fjerde løp i en Rally2-bil, og det første av de på grus.

Ny kartleser

Helgens løp var også det første med Jørn Listerud i kartleserstolen. Samarbeidet startet på best mulig vis for det som etter planen skal bli en mer og mer sammensveiset duo gjennom sesongen.

– Jørn har jo levert helt prikkfritt, og notene var jo helt krem. Samarbeidet fungerte veldig bra. Jørn er veldig seriøs og har veldig koll på hva som skal til, forteller Nordstrand.

Listerud hadde også god koll på poppingen av champangeflasken under feiringen, i alle fall bedre kontroll enn unge Nordstrand som til hans forsvar er flere år unna å kunne kjøpe en flaske selv.

– Jørn har visst øvd mer enn meg ser jeg, så jeg måtte bare kaste inn håndkleet der. Så får jeg heller øve litt når jeg kommer hjem igjen. Det er kanskje det vi burde prioritere til neste gang, sier den karismatiske 15-åringen.

Til tross for en meget god start på livet i en Rally2-bil er Hamar-gutten fortsatt ydmyk med tanke på de mulighetene han har fått i ung alder.

– Det er jo helt unikt, og man må bare ta vare på muligheten, slår han fast.

Jobber mot EM-debut i juni

Den neste muligheten unggutten ønsker å gripe med begge henda er en mulig EM-debut. Nordstrand kan avsløre at han sammen med teamet nå jobber mot at det skal skje allerede 17. juni. Da er det klart for Rally Liepaja, som i tillegg til å være en del av det latviske mesterskapet også er en EM-runde.

– Vi driver og jobber mot å kunne kjøre ERC i Liepaja, forteller Nordstrand.

Karl Peder Nordstrand må kanskje kjøre en annen bil om det skal bli EM-debut neste måned.

Siden løpet også er en del av det latviske mesterskapet kommer sannsynligvis Hamar-gutten til start under latvisk lisens som vanlig, men det er fortsatt usikkert om det latviske forbundet vil la han kjøre med Rally2-bil.

– Forbundet er ikke sikre på om de kan la meg kjøre det i en R5-bil på grunn av at det er et så langt rally. Så da må man nesten bare se om man kan finne noen andre muligheter, men vi er veldig gira på å gjøre det. Så da får vi bare se hvilke muligheter som finns, og om det ikke finnes noen muligheter så går det vel an å få laget noen muligheter!

Uavhengig av hvilken bil han til slutt får lov til å kjøre håper Nordstrand på å få verdifull erfaring fra et EM-løp allerede som 15-åring.

– Det hadde vært kjempebra for erfaringen å kunne stille. Det å få et lengre rally under beltet.. det tror jeg kan være viktig for å kjenne på nivået i eliten, egentlig uavhengig av hvilken bil det blir i, sier Nordstrand.

Forberedelsene mot den mulige EM-debuten vil bestå av en rekke aktiviteter. En av de aktivitetene er testing foran rallydebuten her hjemme, som altså uvanlig nok kan komme etter at han har kjørt EM.

– Vi gjør jo alt mulig.. kjører litt crosskart, gokart også blir det å teste litt med rallybil her i Norge. Jeg fyller jo ikke år før 14. juli, så det blir jo å debutere her i Norge etter det da.

Powered by Labrador CMS