Adrien Fourmaux satset frisk i Ypres Rally Belgia, men under finaledagen ble det litt for mye Møllers tran for franskmannen.
Adrien Fourmaux satset frisk i Ypres Rally Belgia, men under finaledagen ble det litt for mye Møllers tran for franskmannen.

Fourmaux må stå over neste VM-runde

Ford-føreren er droppet fra Rally Akropolis som en direkte følge av krasjen i Belgia.

RALLY: Det går fra vondt til verre for franske Adrien Fourmaux. Ikke bare er han helt i toppen av statistikken over førerne med flest tabber denne sesongen, men det skulle få direkte konsekvenser for videre kjøring av at han kjørte av på siste dagen av Ypres Rally Belgia i sekundstriden med Oliver Solberg om 4. plassen.

Nå er han nemlig fjernet fra startlistene til den nesten VM-runden om tre uker, som kjøres i Hellas under klassiske Rally Akropolis. Årsaken har direkte sammenheng med tabben i Belgia.

Det handler dog ikke om at teamet reverserer tilliten til franskmannen, enn så lenge, men de rekker rett og slett ikke å få stand en kjøreklar bil innen løpets start. Derfor ser ikke M-Sport noen annen grunn til å trekke ham ut av løpet. Fourmaux kommer dog til å stille opp på gjennomkjøringen for å lære seg etapper og trene på noter, noe som er vanlig for profesjonelle rallyførere å gjøre selv om de ikke deltar i selve løpet.

M-Sport skulle i utgangspunktet stille opp med en rekordstor førerkabal. Selv om det er tre forhåndsmeldte førere som får score poeng til teammesterskapet, så var M-Sport påmeldt med hele seks biler, noe som utgjør omtrent halvparten av startfeltet.

Men selv om Fourmaux er ute, så kommer de likevel med fem biler. I tillegg til førstefører Craig Breen, så er Sebastien Loeb og Gus Greensmith på plass, og det samme er de innleide førerne med Pierre-Louis Loubet og Jourdan Serderidis, sistnevnte en såkalt «gentlemenfører» som får kjøre på hjemmebane i toppklassen.

Powered by Labrador CMS