Pierre Gasly under fredagens første treningspass på Bahrain International Circuit.

Gasly tok føringen under årets aller første Formel 1-trening

Med de mykeste dekkene var det ingen som kunne måle seg med AlphaTauri-føreren etter den første timen med offisiell treningspass i forbindelse med sesongåpningen Bahrain Grand Prix.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Franskmannen klokket seg inn over tre og fire tideler foran Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz jr. - som riktig nok kjørte med ett hakk hardere dekk enn Gasly, mens George Russell fulgte bak et par hundredeler til med soft-dekk.

Og femteplassen tilhører regjerende verdensmester Max Verstappen på mediumdekk, halvsekundet bak Red Bull-kollega Gasly (AlphaTauri er søsterteamet til Red Bull, journ.anm.).

Men det første treningspasset gir ikke nødvendigvis alle svarene på styrkeforholdene mellom flere av teamene. McLaren er for eksempel helt nede på en skuffende 16. og 17. plass, mens en profil som Lewis Hamilton ikke klarte mer enn en syvende tid, selv med den mykeste gummiblandingen.

En som ikke fikk klokken noen tid i det hele tatt var Alfa Romeo-fører Valtteri Bottas. Tekniske problemer og hektisk mekkevirksomhet i garasjen gjorde at finnen ikke fikk noe verdifullt utbytte av den første av totalt tre fritreninger, men kun to installasjonsrunder.

Powered by Labrador CMS