Fredric Aasbø fra Long Beach' trange gater i forbindelse med sesongstarten i Formula Drift.

Godkjent norsk kvalifisering i driftingens svar på Monaco Grand Prix

Fredric Aasbø har en tittel og forsvare mens Simen Olsen og Ola Jæger viser spennende potensial i sine andre år på toppnivå.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: Denne helgen starter sesongen i det som regnes som kronjuvelen av internasjonale driftingmesterskap, nemlig amerikanske Formula Drift. Vinneren her anses på mange måter som verdensmesteren drifting, og de siste to årene er det vår egen Fredric Aasbø som har stukket av med tittelen.

DRIFTING: Denne helgen starter sesongen i det som regnes som kronjuvelen av internasjonale driftingmesterskap, nemlig amerikanske Formula Drift. Vinneren her anses på mange måter som verdensmesteren drifting, og de siste to årene er det vår egen Fredric Aasbø som har stukket av med tittelen.

Han har totalt tre gull siden 2015, og skulle han ta en hattrick i år så blir han historisk med fire VM-gull i mesterskapet. Han er forøvrig allerede rekordholder med flest antall enkeltseiere i mesterskapet.

Således er han en av favorittene, men under kvalifiseringen i Long Beach utenfor Los Angeles i California ble han «bare» nummer syv, men like fullt en solid plassering - selv om den gir noe mindre fordel til videre kjøring i helga. For de 32 beste går videre til et klassisk sluttspillsystem med 16-delsfinale som første delfinale, gjerne kalt Top 32. Her møter Aasbø forøvrig Mike Power i første duell.

Formula Drift-runden i Long Beach er ikke bare tradisjonsrik som sesongstart, men blir også sett på som en av de teknisk mest krevende banene på kalenderen. Lav topphastighet, krappe svinger med enda mindre margin mot murveggen i andre baner gjør at denne runden gjerne assosieres med Formel 1-sportens Monaco Grand Prix.

For ordens skyld legges arrangementet én uke før et enda større tradisjonsløp i USA, nemlig IndyCar-løpet som går om én uke. Før var dette også en runde på Formel 1-kalenderen.

– Dette er jo blitt en del av legendarisk Grand Prix of Long Beach som har gått siden tidenes morgen. Det er mye gammel gummi fra tidligere år som blir liggende igjen, det er noe ny asfalt som plutselig kan gå over i betong, det er feildosert og det er mye dumper. En bane som er vanskelig å sette opp bilen på. Kanskje den mest hårete banen vi kjører på, hvor det er noen blinde svinger og store konsekvenser om du bommer ordentlig, sa Aasbø da vi var tilstede og fulgte sesongåpningen i 2019.

Fire år senere er han dog ikke alene med norsk pass. De siste par årene har både Simen Olsen og Ola Jæger steget opp til toppklassen, og de fortsetter med like stort pågangsmot med en landsmann som den store favoritten og profilen.

Olsen og Jæger greide å kvalifisere seg stort sett hver gang i fjor, men tilhørte ofte bunnsjiktet. Men nå ser de ut til å ha kommet seg enda litt mer opp med mer erfaring og pondus bak rattet. Olsen kvalifiserte til 14. plass og møter Jeff Jones i Top 32, mens Ola Jæger ble nummer 21 og møter Alec Robbins.

Hele kvalifiseringen kan du se i videospilleren under:

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS