Dennis Hauger.

Formel 2, trening:

Godt tempo av Hauger i Monaco

Det ser foreløpig bra ut for Dennis Hauger etter torsdagens trening i Monacos trange gater.

Publisert

FORMEL 2: Grunnet det tette programmet i Monaco rullet som vanlig Formel 2-førerne ut til sin trening allerede på torsdag. Dennis Hauger som forrige helg benyttet tomrommet som oppsto da Imola ble avlyst til å kjøre gokart-løp i Andebu hadde åpenbare ambisjoner om å gjennomføre flest mulig runder før alvoret setter inn under morgendagens kvalifisering.

Det skulle vise seg å være lurt ettersom at treningspasset ble amputert av to rødflagg. Da dagens første rødflagg måtte ut med 35 minutter igjen på klokka grunnet en kollisjon med Roman Stanek og Ralph Boschung like bak Hauger var det nordmannen som toppet resultatlista. 

MP-føreren fortsatte og forbedre egne tider blant de fremste på lista også når førerne slapp ut igjen i de trange bygatene, og han lå som nummer to bak Jack Doohan da nok et rødflagg måtte ut med 22 minutter igjen grunnet Oliver Bearmans tur i barrieren.

Etter nok en opprydning av banen var det klart for kvalifiseringssimuleringer med et nytt sett av de mykeste dekkene hos de fleste førerne. Hauger satte egen bestenotering med 1.22:569 før han gikk inn i pit noen minutter før resten av førerne avsluttet sin trening. Totalt holdt nordmannens tid til femteplass. Treningen tok slutt et minutt før tiden da også Verschoor havnet i barrieren og forårsaket torsdagens tredje rødflagg.

I Monaco er det såpass trangt om plassen at kvalifiseringen kjøres i to grupper, der hver gruppe får 15 minutter til å sette sine tider. Føreren som setter den raskeste tiden totalt sikrer som vanlig pole position, og resten av førerne i den gruppen stiller seg opp bak polesitteren på samme side av griden, mens den andre gruppen stiller seg opp på motsatt side av griden basert på resultatene internt i gruppen. Hauger kjører i gruppe B. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS