Zhou blir å se på Formel 1-banenen rundt om i verden også neste sesong.

Guanyu Zhou forlenger - kun tre plasser igjen på neste års grid

Også neste sesong vil Formel 1 ha en kinesisk fører til start.

Publisert

FORMEL 1: Guanyu Zhou er Formel 1s første og eneste kinesiske fører, og neste år får han omsider også sjansen til å kjøre på hjemmebane etter at han nå har fått tillit i en tredje sesong hos Alfa Romeo.

Teamet som neste sesong går tilbake til Sauber-navnet før det blir Audi fra 2026 vil dermed fortsette med Zhou og Bottas som sin førerduo. Zhou har gjort det bra i en bil som ikke akkurat har vært av de raskeste denne sesongen, men likevel har 24-åringens sete vært et av de mest diskuterte i en ellers rolig silly season.

– Å signere igjen med laget er alltid en god følelse, spesielt når vi vet hvordan ting utvikler seg, forteller Zhou.

– Jeg er stolt over å være en del av Alfa Romeo og takknemlig for deres tillit, fortsetter han. 

Valtteri Bottas og Guanyu Zhou vil fortsette som teamkamerater også neste sesong.

Samtidig fortsetter Theo Pourchaire som reservefører for teamet. Franskmannen ser ut til å vinne årets Formel 2-sesong med en løpshelg igjen å kjøre, men et Formel 1-sete ser foreløpig ikke ut til å være innenfor rekkevidde. 

Det gjenstår nå kun tre plasser på neste års grid som fortsatt er i spill. Williams Logan Sargeant og AlphaTauri-duoen Daniel Ricciardo og Yuki Tsunoda har fortsatt ikke signert nye kontrakter. Sargeant har fortsatt ikke plukket poeng i årets sesong, og han har et visst press på seg denne høsten selv om teamet visst nok skal være relativt fornøyd med amerikaneren. I AlphaTauri er det knyttet spenning til om Liam Lawson kan levere et nytt godt løp som Ricciardos erstatter denne helgen og dermed blande seg inn i diskusjonen om et fast sete neste sesong.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS