Det ble ingen topp ti-plassering for Dennis Hauger i sesongens nest siste kvalifisering.
Det ble ingen topp ti-plassering for Dennis Hauger i sesongens nest siste kvalifisering.

Kaotisk Formel 2-kvalifisering:

Hauger rett utenfor topp 10 

Dennis Hauger er avhengig av å avansere i feltet for å plukke poeng denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

F2-kvalifisering Monza - topp 11

 1. Theo Pourchaire, ART GP, 1:32.328
 2. Oliver Bearman, Prema, +0,159
 3. Roman Stanek, Trident, +0,206
 4. Isack Hadjar, Hitech, +0,207
 5. Victor Martins, ART GP. +0,210
 6. Kush Maini, Campos, +0,214
 7. Jak Crawford, Hitech, +0,229
 8. Frederik Vesti, Prema, +0,271
 9. Richard Verschoor, VAR, +0,312
 10. Ralph Boschung, Campus, +0,237
 11. Dennis Hauger, MP Motorsport, +0,421

FORMEL 2: Dennis Hauger var avhengig av å få det til i sitt siste forsøk under fredagens kvalifisering etter at de første forsøkene kun holdt til en 14. tid. Når det skal kjøres kvalifisering på den raske Monza-banen spiller taueeffekten en viktig rolle, altså at man kan ligge noen meter bak en annen bil for å få litt mindre luftmotstand og dermed kjøre raskere.

Av den grunn havnet en rekke førere i en klynge da det siste forsøket skulle gjennomføres, noe som gjorde det vanskelig å sette gode tider. Hauger var derimot godt plassert langt fremme i feltet med Zane Maloney foran seg som han kunne få tauehjelp fra. Han forbedret seg også, men det ble ikke mer enn en 11. tid for Aurskog-gutten. Hauger starter dermed fra 11. startposisjon i begge helgens løp. 

– Det er merkelig ar Dennis Hauger som lå så godt plassert langt fremme i feltet men samtidig rett bak Zane Maloney hvor han kunne få litt tauehjelp ikke forbedret seg nok, kommenterte Viaplay Alle Gulbrandsen.

Pole position gikk til mesterskapsleder Theo Pourchaire foran Oliver Bearman og Roman Stanek. Frederik Vesti ble kun nummer åtte, mens førere som Jack Doohan og Ayumu Iwasa i likhet med Hauger må starte begge løpene utenfor topp 10. Det positive med norske øyne er at Monza er en bane med svært gode muligheter for forbikjøringer. I fjor startet Hauger hovedløpet som nummer 19 og kom i mål på fjerdeplass. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS