X30 var den største klassen på Varna under NM sist helg, og den ble vunnet av Jonas Holte Rød, foran Tord Raugstad og Tobias Nyberg.

Her er årets norgesmestere i gokart

Vellykket NM-helg på Varna-banen ble kronet med fire nye norgesmestere og en ny norgescupvinner og generelt svært mange blide fjes blant barn og unge.

Publisert Sist oppdatert

GOKART: I motsetning til en del annen bilsport så avgjøres norgesmesterskapet i gokart gjennom én helg, hvor det er fire klasser med NM-status, én klasse med norgescupstatus, samt Cadetti-klassen for de aller yngste uten mesterskapsstatus.

Og for å begynne med norgescupklassen Mini, så skulle dette også bli den tetteste seiersmarginen gjennom helga, og attpåtil. Etter 20 runder var det Patrick Kristansen som klarte å snike fronten på ramma intet mindre enn 44 tusendeler foran Sebastian Grøndal Eeles, mens Alexander Rogstad fulgte på med drøye to sekunders margin.

Over til NM-klassene hvor Jr. 125-klassen henger høyt for de yngste som kjemper om en formell norgesmesterstatus, og der ble det norske FIA Academy Trophy-føreren Marius Barry-Berg som dro det lengste strået. Men selv om han har høstet verdifull internasjonal erfaring med gode prestasjoner denne sesongen, så var det intet mindre enn snaue tre dieler foran Fredrik Flood-Engebretsen, mens vi må 16 sekunder ned til Cornelia Constance Roer Hjelkrem på bronseplass.

Men Cornelia Constance var ikke den eneste jenta på seierspallen denne helga. I Rotax-klassen var det Morgan Kristiansen som tok det lengste strået, mens Isabel Rønning holdt unna for Adrian Bertelsen med drøye sekundet på seg. Med andre ord fikk vi to jenter på medaljeplass denne NM-helgen.

I den største klassen for førere som også er litt eldre enn bare de yngste tenåringene, så finner vi X30, med i underkant av 40 førere til start. Med andre ord var prestisjen høy i den raskeste klassen for girløse karter, og det var Jonas Holte Rød som tok skalpen på Tord Raugstad med bare fire tideler etter at 30 runder og 21 minutter og 41 sekunder var kjørt. Tredjeplassen gikk til Tobias Nyberg, litt over to sekunder bak Holte Rød.

Så, den raskeste klassen, men med færrest deltakelse. Før helgen fortalte vi historien om Finn Erik Rismyhr som i en alder av 30 år fortsatt manglet NM-gullet til tross for en ellers vellykket karriere over mange år. Og endelig satt den for Larvik-gutten, som tok starten og kontrollerte finalen. I mål måtte Sivert Haugberg Møyland se seg slått med 2,5 sekund, mens vi må over syv sekunder ned til Tobias Seirlen Verlo på bronseplassen i klassen.

Vi avslutter med klassen for de aller minste, Cadetti. der var det Sanders Stensberg Hagen som dro det lengste strået foran Dominic Opsahl og Ole Alexander Sørlie Smistad.

Her kan du se fullstendige resultatlister over treninger, innledende omganger og finaler!

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!