Her er franskmennenes store plan - presentert i blått og rosa

Få estetiske overraskelser ble presentert da Alpine var nest sist ut i rekken i presentasjonen av årets Formel 1-biler. Bortsett fra valget av dekor til de to første løpene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Alpine-teamet avsluttet fjorårssesongen med «El Plan» på bakvingen, mon tro hva den planen i så fall består av.

Tidlig svirret også ryktene om at Alpine kan være ett av teamene som har funnet ut noe genialt i smutthullene til årets nye tekniske regelverk, men like fullt ut ryktes det nå også at motorleverandør Renault sliter med å bygge en standhaftig og konkurransedyktig motor på bakgrunn av overgangen til E10-drivstoffet.

Men rykter er rykter, og i dag kom det første faktumet for året for Alpine-teamet. Nemlig hvordan bilen deres visuelt ser ut.

At det er spor å hente fra gamle Racing Point, nåværende Aston Martin, er ikke akkurat noen nevneverdig overraskelse. Ikke bare har Alpine fått kloa i deres tidligere teamsjef Otmar Szafnauer, men jammen sikret ikke teamet seg også deres tidligere hovedsponsor Best Water Technology (BWT), som gjerne drar med seg en rosa fargeprofil når de skal ha profileringen de betaler for.

Derfor var det ingen overraskelse at årets Alpine-bil preges av en god porsjon rosa i tillegg til deres ordinære blåfarge som har båret ved den mangeårige historikken bak sportsbilmerket til Renault.

Men - når det er sagt. Alpine skal faktisk kjøre helrosa bil de i to første løpene for sesongen, Bahrain og Saudi-Arabia, før de går tilbake til sin opprinnelige blåfarge som hovedfarge.

Et annet diskusjonsemne i lanseringen av bilene har vært hvorvidt de presenterer en ekte bil eller ikke. De største avvikene ble funnet hos Mercedes, hvorav pressekonferansens bil kontra de offisielle digitale bildene viste store forskjeller på designelementer.

Forskjell er det også hos Alpine. Tilsynelatende kan det virke som bilen de viste på pressekonferansen mer er en demobil kontra de offisielle bildene. Flippene på frontvingen og designhullenerundt motordekselet viser de største avvikene, men det gjenstår å se når bilene rulles ut på Barcelona-banen senere denne uken hvilken ekte bil de i alle fall viser fram først.

Når Formel 1-sesongen starter i mars, så skal Alpine ut på banen med denne dekoreringen før de går over til sin mer klassiske blåfarge som hovedfarge.
Powered by Labrador CMS