Dennis Olsen.

DTM, Zandvoort - Lørdag:

Ingen poengfangst for Dennis Olsen

Svak kvalifisering etterfulgt av svak start gjorde dagen vanskelig på jobb for Norges DTM-håp.

Publisert Sist oppdatert

DTM, Zandvoort - lørdag

1) Maro Engel, Mercedes, 1:02:51,627

2) Sheldon van der Linde, BMW, +6,000

3) Franck Perera, Lamborghini, +6,528

4) Mirko Bortolotti, Lamborghini, +7,694

5) Marco Wittmann, BMW, +8,074

6) Lucas Auer, Mercedes, +11,551

7) Thomas Preining, Porsche, +12,196

8) Albert Costa, Ferrari, +14,859

9) Dries Vanthoor, BMW, +24,215

10) Jusuf Owega, Mercedes, +27,610

...

16) Dennis Olsen, Porsche, +32,798

RACING: Med en relativt beskjeden 18. tid på kvalifiseringen fikk Dennis Olsen et vanskelig utgangspunkt til lørdagsløpet på Zandvoort i Nederland, som er vertskap for årets andre løpshelg i DTM.

Og som vanlig ble det tett i starten, og inn i flaskehalen som den første svingen - Tarzan-svingen - blir, så tapte Olsen terreng og falt ned til 21. plass. Punkteringer på Laurin Heinrich og David Schumacher gjorde at Olsen kom seg opp et par plasser til, og utøver i løpet fikk han ristet av seg konkurrenter han hadde et litt høyere tempo enn, hvor han på slutten kunne utfordre Audi-fører Ricardo Feller i kampen om 15. plass og den siste poengplassen.

Det holdt dessverre akkurat ikke for Olsen, som da ender som nummer 16. En relativt stor kontrast til det forrige løpet i sesongstarten på Oschersleben, der han endte nummer fire på søndagsløpet.

Det var Mercedes-fører Maro Engel som hentet hjem seieren. Etter treningene og kvalifiseringen ingen enorm oddsbombe, der Engel har vært raskest i samtlige pass som er kjørt på Zandvoort denne helgen. Regjerende mester Sheldon van der Linde reiste seg fra en svak sesongstart og sikret andreplassen, mens årets første løpsvinner Franck Perera ble nummer tre. Han leder også mesterskapet sammenlagt etter at Tim Heinemann endte utenfor poeng. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS