Det ble både jubel og skuffelse for Isabell Rustad denne helgen.

Porschefestivalen:

Isabell imponerte igjen på Rudskogen

Avslutningen av det siste løpet var litt tung å svelge, men til slutt slapp Isabell jubelen løs etter en solid løpsdag på Rudskogen.

Publisert

RACING: Isabell Rustad var denne helgen tilbake på Rudskogen. Ikke overraksende er det en bane hun kjenner godt og som hun kjører sine runder på i løpet av et år, blant annet i Racing-NM, men denne gangen var det sesongens nest siste løpshelg i Porsche Sprint Challenge Skandinavia som sto for tur. 

Under fjorårets Porschefestival imponerte Isabell Rustad med to pallplasser.

RACING: Isabell Rustad var denne helgen tilbake på Rudskogen. Ikke overraksende er det en bane hun kjenner godt og som hun kjører sine runder på i løpet av et år, blant annet i Racing-NM, men denne gangen var det sesongens nest siste løpshelg i Porsche Sprint Challenge Skandinavia som sto for tur. 

Løpene var en del av den storstilte Porschefestivalen hvor hun et år tidligere deltok i sitt første løp i Sprint Challenge. Den gangen ble det to pallplasser, og det var på mange måter som et gjennombrudd å regne for den gang 17 år gamle Rustad. Denne helgen var hun altså tilbake, men denne gangen med langt mer erfaring mot slutten av sin første fulle sesong i mesterskapet. 

– Det er veldig kult å kjøre på hjemmebane. Det er jo det eneste løpet i Norge og det er en bane jeg kjenner godt til og mye nordmenn og venner og familie så det er gøy.

Ny pallplass

Løpene i Sverige har gått bra for Isabell med en rekke topplasseringer som sørget for at hun fighter om å sikre andreplassen i mesterskapet bak fullstendig suverene William Siverholm som frem til denne helgen hadde vunnet hvert eneste løp.

I kvalifiseringen ble Isabell nummer tre bak nevnte Siverholm og landsmann Ole WIlliam Nærsnes. I det første av to løp på lørdag falt 18-åringen ned noen plasser i starten, men hun kjempa seg tilbake til en solid andreplass. 

Isabell Rustad.

I det andre løpet så det også veldig bra ut for Isabell. Hun lå an til en tredjeplass med raskeste rundetid i løpet bak nevnte Siverholm og Nærsnes som overraskende vant på hjemmebane, men så sa det stopp på den aller siste runden. Girkassa hadde tatt kvelden akkurat litt for tidlig, og det ble en ikke fullt så gledelig 13. plass på resultatlisten. 

– Nei den girkassa den røk på siste runden så det er kjipt. Men sånn er racing, forteller Rustad til Parc Fermé etter løpet. 

Samtidig var det fint å se en nordmann på toppen av pallen foran ellers så suverene Siverholm, selv om hun naturligvis hadde håpet på at det var hun som skulle bli den første til å vippe svensken av pinnen. 

– Det er godt å se at noen kan slå han. Han er ikke helt uslåelig!

Fortsatt nummer to i mesterskapet

Isabell Rustad i aksjon under helgens løp på Rudskogen.

Men til tross for at festdagen ble avsluttet med en nedtur var det tross alt en solid andreplass fra det første løpet å glede seg over. Samtidig beholder hun andreplassen i mesterskapet til tross for tapte poeng i det siste løpet ettersom hun sto igjen med den raskete rundetiden med tilhørende poeng. 

– Jeg fikk en andreplass så det var veldig kult. Jeg fikk plukka med meg gode poeng også fikk jeg jo raskeste rundetid nå i siste løpet og jeg kjørte over 75% så jeg fikk med meg noe poeng, så i mesterskapet ser det fortsatt lovende ut, forteller Isabell som etter litt drahjelp fra Pappa Tommy poppet champange-flasken hun fikk for andreplassen i det første løpet blant familie, venner og andre støttespillere. 

Nå gjenstår det kun en løpshelg på Mantorp om to uker hvor alt vil bli avgjort med tanke på andreplassen i mesterskapet. 

– Mantorp blir veldig spennende. Jeg har vært der en gang før også får vi se hvordan det går, det blir kult!

Powered by Labrador CMS