Italias Grand Prix, kvalifisering: Bottas svarte på tiltale etter at Mercedes tok tilbake favorittstempelet

Publisert
Valtteri Bottas. (Foto: LAT Images / Mercedes)
Valtteri Bottas. (Foto: LAT Images / Mercedes)

FORMEL 1: Det var Verstappen-feber og Red Bull-dominanse - i alle fall fra Max Verstappen selv - da Nederlands Grand Prix gjorde comeback på Zandvoort etter 35 år i Formel 1-sammenheng. Mercedes responderte overfor deres stjernefører Lewis Hamilton etter løpet med at de skal slå tilbake på Monza i Italia, og enn så lenge tok ikke teamet feil.

Forøvrig er sprintformatet tilbake i Formel 1-sirkuset etter første prøverunde under Storbritannias Grand Prix på Silverstone i sommer. Det betyr at helgeoppsettet er annerledes. Kun én fredagstrening ble gjennomført før kvalifiseringen fant sted fredag kveld, før det er duket for en ny fritrening lørdagformiddag etterfulgt av dette mye omtalte sprintløpet som setter den endelige griden til søndagens ordinære løp.

Mercedes har vært sterkest under begge seansene fredag. Lewis Hamilton var raskest på treningen, hele fire tideler foran Max Verstappen, som igjen var tidelet foran Valtteri Bottas. I kvalifiseringen svarte dog finnen med å sette pole position til sprintløpet under kvalifiseringen, bare dager etter at det ble kjent at han forlater Mercedes til fordel for Alfa Romeo neste år. Bottas var nesten tidelet foran teamkamerat Lewis Hamilton, mens Verstappen må nøye seg tredjeplass, tre tideler bak Bottas igjen. Dette var også finnens første pole position siden Portugals Grand Prix tidligere vår, som fram til nå var hans eneste bestetid i kvalifiseringen hittil i år.

Dog er det verdt å nevne at fjerde- og femteplass tilhører McLaren, som kjører med Mercedes-motor. Lando Norris har framstått som en «best of the rest»-fører i hele år, og tok fjerdetiden kun to hundredeler bak Verstappen. Og Norris' teamkompis Daniel Ricciardo viste godt tempo og god form ved å bli nummer fem - syv tusendeler bak stallkameraten.

Når det er sagt, Valtteri Bottas kommer uavhengig av resultatet i sprintløpet til å starte bakerst til søndagens løp. Årsaken er at Mercedes har valgt å bytte en rekke motorelementer på hans bil, og at dette bevisst ble gjort til Italias Grand Prix ettersom Monza er en av de gjenstående banene hvor det potensielt er enklere å klatre i feltet på. Bestetiden fra fredagens kvalifisering handler altså kun kom startposisjonen til sprintløpet, hvor vinneren også vil få med seg tre ekstrapoeng.

Powered by Labrador CMS