Italias Grand Prix, sprintkvalifisering: Bottas i egen klasse mens Hamilton tabbet seg ut

Publisert
Valtteri Bottas. (Foto: LAT Images / Mercedes)
Valtteri Bottas. (Foto: LAT Images / Mercedes)

FORMEL 1: Årets andre sprintkvalifisering ble gjennomført på Monza i forbindelse med opptakten til søndagens Italias Grand Prix, hvor gårsdagens kvalifisering avgjorde startrekkefølgen - hvorpå formålet med dette ekstra sprintløpet er å sette gridden for hovedløpet søndag.

Og jammen skulle det ikke bli forandringer fra den opprinnelige kvalifiseringen, og blant toppgutta gikk dette verst utover Lewis Hamilton.

For den regjerende mesteren hadde en elendig start og måtte gi fra seg flere plasser, blant annet til McLaren-førerne Daniel Ricciardo og Lando Norris i tillegg til Max Verstappen. Og egentlig kom Pierre Gasly seg også forbi, men fjorårets sensasjonsvinner ødela frontvingen sin og endte til og med opp i barrieren i Curva Grande på den aller første runden.

Sikkerhetsbilen kom ut, og det ble en restart etter noen får under. Bottas dro i fra, og Verstappen holdt bra følge uten å true finnen nevneverdig. Han visste også godt at han ville få pole position med en andreplass, ettersom motorbyttet til Valtteri Bottas sender ham bakerst på griden til søndagens løp. Og Bottas og Verstappen holdt sine plasseringer helt inn.

Hamilton ble liggende bak Lando Norris, men kom aldri i posisjon til å true sin unge landsmann. Foran der lå Daniel Ricciardo i et halvveis ingenmannsland, og sikret en knallsterk tredjeplass i mål, som igjen betyr første rekke ved siden av Max Verstappen til gårsdagens løp. Hamilton endte på en femteplass og må med det starte fra fjerde startspor søndag, to plasser i minus fra sin opprinnelige kvalifisering.

Powered by Labrador CMS