Det gikk ikke veien for Dennis Hauger i søndagens hovedløp.

Iwasa sendte Hauger ut av hovedløpet

Dennis Hauger så ut til å få en solid helg før sommerpausen, men hans japanske Red Bull-rival ødela de mulighetene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Søndagens hovedløp i Formel 2 ble dramatisk allerede før start da Victor Martins og sammenlagtleder Frederik Vesti snurret av banen på vei til pitlane. Martins kom seg ut på banen igjen og til slutt inn i pit, men Vesti kom seg aldri til start, og teamkamerat Oliver Bearman startet med det alene fra første rad. 

Dennis Hauger som startet løpet fra sjette startposisjon tjente med det automatisk en posisjon, men da starten gikk havnet nordmannen litt bakpå. I første sving måtte han også unngå å kjøre inn i Ralph Boschung som fikk problemer og han falt med det flere plasser bakover i feltet. 

På vei ut av Les Combes lå Dennis Hauger på utsiden av Red Bull-kollega Ayumu Iwasa da japaneren mistet kontroll på bilen og krasjet inn i Hauger. Det hele så ut til å være over for MP-føreren som ble stående i grusfella, men ut av ingenting kom Hauger ut på banen igjen etter å ha blitt dyttet gang igjen av mannskapet på banen. Dessverre er det ikke tillatt å motta hjelp for å komme seg videre, og Hauger ble følgelig diskvalifisert fra løpet. Hauger drar ikke med seg noen straff til neste løp, mens Iwasa på sin side fikk en fem plassers gridstraff. 

Jack Doohan vant løpet foran Theo Pourchaire og Enzo Fittipaldi. Pourchaire overtar med det også ledelsen i mesterskapet. Hauger har på sin side blitt tatt igjen i mesterskapet av Richard Verschoor, og nordmannen er nå nummer ni.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS