Mads Østberg i aksjon under helgens EM-runde på Gran Canaris

Det meste gikk galt for Østberg på «Granca»:

– Jeg er veldig skuffet

Mads Østberg møtte på en rekke utfordringer under årets andre EM-runde.

Publisert

RALLY: Helgens EM-runde foregikk på ferieøya Gran Canaria, men der andre nordmenn er kjent for å dominere både strender og barer ble det ikke en like god helg for Mads Østberg ute på veien.

RALLY: Helgens EM-runde foregikk på ferieøya Gran Canaria, men der andre nordmenn er kjent for å dominere både strender og barer ble det ikke en like god helg for Mads Østberg ute på veien.

For denne helgen gikk i grunnen det meste galt. De to første etappene gikk bra, og nordmannen lå på det tidspunktet som nummer to sammenlagt. Men på den tredje etappen kom Østberg i mål med en ødelagt drivaksel, som ikke overraskende gjør det vanskelig å kjøre så fort som mulig på fire hjul.

– Vi fikk en ødelagt drivaksel mellom etappene, jeg visste det da jeg startet etappen. Jeg aner ikke hvordan det kan skje. Jeg har ikke en reserve drivaksel så.. vi kom for å vinne, men dette setter oss tilbake, sa nordmannen etter målgang i SS3.

Det var naturligvis skuffende for nordmannen som altså fikk en god start før de tekniske problemene meldte sin ankomst.

– Jeg elsker bakhjulsdrift, men ikke i denne bilen. Det er veldig vanskelig å kjøre, jeg tror en av de største problemene er bremsing. Det har vært veldig trist - jeg er veldig skuffet. Vi hadde en veldig god første etappe, og jeg trodde vi kunne kjempe i toppen, sa Østberg etter den fjerde fartsetappen på fredag.

Mads Østberg tapte terreng i mesterskapet til Hayden Paddon denne helgen.

Selv om mye allerede hadde gått galt for Østberg var det muligheter for å kapre viktige poeng på den avsluttende etappen med "Power Stage"-status, men en ulykke foran nordmannen gjorde at de sjansene forsvant med et rødflagg.

Til slutt var det franske Yoann Bonato som vant Rally Islas Canarias foran Hayden Paddon og Efrén Llarena. Sammenlagt leder fortsatt Hayden Paddon foran nevnte Bonato og Llarena. Østberg som var nummer to før helgens runde er nå nummer fire, 34 poeng bak ledende Paddon.

Neste EM-runde kjøres i Polen om to uker, 20. og 21. mai. Hele kalenderen finner du som alltid her!

Powered by Labrador CMS