Under fjorårets NM- og norgescuprunde i Verdal tok Markus Røsrud sin første pallplass i juniorklassen. Nå skal han måle krefter mot utøvere med et annet pass enn hva han er vant til.

Markus Røsrud starter sesongen i utlandet:

– Jeg har alltid drømt om å gjøre det

Markus Røsrud er klar for å konkurrere utenfor landets grenser for første gang.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Juniorføreren Markus Røsrud starter årets sesong utenlands når han skal delta i de to første rundene i det tyske rallycrossmesterskapet 29. og 30. april. Røsrud selv ser frem til det som blir hans første konkurranse utenfor Norges grenser.

RALLYCROSS: Juniorføreren Markus Røsrud starter årets sesong utenlands når han skal delta i de to første rundene i det tyske rallycrossmesterskapet 29. og 30. april. Røsrud selv ser frem til det som blir hans første konkurranse utenfor Norges grenser.

– Jeg gleder meg veldig! Det blir veldig spennende, jeg har alltid drømt om å gjøre det. Det er fint å endelig få muligheten, og bli kjent med hvordan det er, forteller Røsrud til Parc Fermé et par uker før avreise til Tyskland.

Ukjent farvann

Unggutten bryr seg lite om resultater i et mesterskap hvor han ikke helt vet hva han kan forvente hva gjelder nivå hos konkurrentene. Først og fremst handler tysklandsturen om å få verdfull kjøretrening i banken i det som altså blir hans første løp for sesongen.

– Det eneste jeg føler er viktig å få med meg er kjøretreningen. Jeg aner ikke hva jeg møter, så det er vanskelig å ha noen ambisjoner om pallplass eller lignende, forteller han.

Markus Røsrud (venstre) og Sindre Haug har de siste to årene vært konkurrentens egne favoritter i juniorklassen gjennom det såkalte Fair Race-stipendet. Her fra i fjor hvor Røsrud fikk den andre gjeveste summen bak sin gode kamerat Haug, men året før var det Markus selv som stakk av med hovedpotten.

Etter at de to rundene i Tyskland er overstått vil fokuset rettes tilbake til juniorklassen i norgescupen hvor han denne sesongen har ambisjoner om å kjempe helt der oppe.

– I år er målet å kjempe i toppen og om en pallplass. Det er det vi sikter mot, slår han fast.

Drømmer om RX3

Siden norgescupen er hovedprioritet vil det ikke bli aktuelt å kjøre hele mesterskapet i Tyskland, men han skal etter planen også kjøre den syvende runden i mesterskapet 19. og 20. august ettersom at den runden ikke kolliderer med norgescupen her hjemme.

Røsrud anslår at han ved siden av skolegangen og selve kjøringen bruker i overkant av tre timer daglig på å skru og forberede bilen mellom slagene. Det er en av flere ting som må til om unggutten skal nå målet han har stilt inn siktet på; Rallycross-EM.

– Jeg har alltid hatt lyst til å kjøre utenlands og å kjøre kjente baner. Drømmen akkurat nå er å kjøre EM i Super1600 (RX3 jour. anm.), forteller Røsrud.

Powered by Labrador CMS