W Series skal tilbake til Circuit of the Americas, og får ytterligere tre runder utenfor Europa denne sesongen.

Jentene sesongåpner i Miami – slik skal W Series følge Formel 1-kalenderen i 2022

Mens vi fortsatt venter på om Ayla Ågren får en fornyet sjanse i W Series, så er i det minste terminlisten nå offentliggjort.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Den kvinnelige Formel 3-serien W Series har kommet inn i bilsporten med brask og bram siden 2019, dog med en ufrivillig koronapause i 2020. Men i de to sesongene der serien er blitt kjørt, så er det den britiske Williams-junioren Jamie Chadwick (23) som har dominert og vunnet mesterskapet begge sesongene.

Det første året ble kjørt som supportserie til DTM gjennom flere europeiske baner, mens serien rykket opp til å bli en offisiell supportserie til Formel 1 i fjor der de kjørte åtte løp under seks forskjellige løpshelger for Formel 1.

Norske Ayla Ågren var med, men hadde en heller svak sesong i sitt comeback etter å ha vært på sidelinjen siden 2017. Hun åpnet med en tiendeplass og avsluttet med en niendeplass, mens det ikke ble noen poeng ellers. Hun måtte også stå over løpet på Spa-Francorchamps grunnet den voldsomt stygge ulykken under kvalifiseringen hvor hun var innblandet.

Det er enda ikke kjent om Ayla Ågren er med videre i år. Hun avsluttet riktig nok på en solid måte da hun kjørte seg opp til niendeplassen på sin andre hjemmebane i USA - ettersom hun bor der til vanlig - men om dette er nok til at hun får en ny sjanse vet vi ikke enda.

Men dersom hun får sjansen, så er i alle fall løpskalenderen klar. Og det blir nok en sesong hvor W Series får være supportserie til Formel 1.

Sesongdebuten for jentene skjer på intet mindre enn under den sprett nye Grand Prix-helgen i Miami, som kjøres rundt Hard Rock Stadium. Dette løpet finner sted 8. mai og er den femte løpshelgen i Formel 1. Verken Formel 2 eller Formel 3 skal kjøre der, slik at det enn så lenge ligger an til at kun jentene blir den eneste supportserien sammen med hovedattraksjonen den helgen.

Ellers blir det en enda mer internasjonal kalender, med tre europeiske løp før de tre siste kjøres godt utenfor Europa. Under følger hele terminlisten for 2022:

8. mai: Miami Grand Prix, Miami International Autodrome
22. mai: Spania Grand Prix, Circuit de Barcelona-Catalunya
3. juli: Storbritannia Grand Prix, Silverstone
24. juli: Frankrike Grand Prix, Paul Ricard
31. juli: Ungarn Grand Prix, Hungaroring
9. oktober: Japan Grand Prix, Suzuka
23. oktober: USA Grand Prix, Circuit of the Americas
30. oktober: Mexico Grand Prix, Autodromo Hermanos Rodriguez

Powered by Labrador CMS