Ung mann med caps bakvendt står foran en vegg med masse sponsorer og smiler.
Oliver Solberg hadde all grunn til å smile etter å ha sikret sin beste plassering i Rally-VM sammenheng.

Karrierebeste for Oliver — fjerdeplassen endelig et faktum

En godt fornøyd Oliver Solberg krysset mållinjen på helgens siste fartsetappe med sitt beste resultat i VM-sammenheng. I klassen under var også Andreas Mikkelsen i hard tetkamp.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Hans beste plassering i VM-sammenheng, kun ett steg unna pallen og Ypres Rally Belgias nest beste Hyundai-fører. Slik kan man oppsummere helgens rally for den unge norsk-svensken, Oliver Solberg.

RALLY: Hans beste plassering i VM-sammenheng, kun ett steg unna pallen og Ypres Rally Belgias nest beste Hyundai-fører. Slik kan man oppsummere helgens rally for den unge norsk-svensken, Oliver Solberg.

Etter målgangen av helgens power stage innrømmer unggutten at det har vært en tøff periode etter forrige løp i Finland der Solberg kjørte av veien etter bare noen svinger. Selv etter å ha kommet i mål på en fjerdeplass er det fortsatt en meget ydmyk Solberg som møter reporteren etter målgang.

— Det var uten tvil en vanskelig helg og det var hvert fall ikke lett på så tungvinte veier. Jeg hadde ikke noe bra asfaltrally sist vi var i Kroatia, og etter Finland har det vært et par tøffe uker. Så det er fint å endelig å ha noe bra, forteller han etter målgang.

— Jeg er så glad!

Solberg tangerer også årsbeste plassering fra Rally Sweden der han fullførte på en sjetteplass. Til tross for tre andre brudd denne sesongen har det vært perioder unggutten har glimtet til.

For eksempel etter en trå start på Rally Estland i midten av juli sparte ikke Solberg på kruttet og kjørte inn til to andretider og én tredjetid

— Det er vårt beste resultat i Rally-VM! Det er fantastisk å komme tilbake med et slikt resultat og ta hjem noen bra poeng for oss og teamet, jeg er så glad, skriver Solberg på Facebook etter helgens siste fartsetappe.

Mikkelsen med andre i WRC2

En vellykket helg var det også for en annen nordmann. Andreas Mikkelsen er på jakt etter å forsvare sin VM-tittel, og med det tar han en andreplass i helgens rally. Selv om Mikkelsen bare manglet drøye 18,2 sekunder for å sikre seieren, tok han med seg viktige poeng da han vant helgens power stage.

— Med flere nullpoengere tidligere i år, visste vi at vi var nødt til å få maks uttelling her og i Hellas. Men fortsatt, andreplass er ikke så ille, og det er fortsatt muligheter der. Stéphanes tempo var veldig vanskelig å matche, han kjørte et veldig bra løp, sa Mikkelsen etter målgang.

Powered by Labrador CMS