Dennis Olsen.
Dennis Olsen.

Kjærkomne mesterskapspoeng for Dennis

Han hadde ikke godfølelsen inne på Imola, men Dennis Olsen klamret seg likevel til sesongens nest beste DTM-resultat.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det er duket for årets tredje løpshelg i prestisjefylte DTM hvor vi har med Dennis Olsen som eneste nordmann, hvor sirkuset har funnet veien til italienske Imola for anledningen.

Det ble en beskjeden 12. tid på kvalifiseringen for Olsen. Porsche-føreren manglet litt av godfølelsen med bilen før dagens kjøring, spesielt manglet godfølelsen i de medium raske svingene hvor balansen i bilen ikke føltes helt optimal.

Målet er likevel først og fremst å være beste Porsche-fører av de tre som stiller, i tillegg til at han naturlig nok vil posisjonere seg godt innenfor de ti beste i feltet.

Olsen hadde en god start løpet og klatret flere plasser på de to første rundene. Han kom seg etterhvert opp på en åttendeplass, og var også med i første pulje inn til det obligatoriske pitstoppet da det ble åpnet for det. Han lå lenge presset av Audi-fører Ricardo Feller som kom seg forbi med et senere pitstopp, men Feller måtte senere bryte løpet.

Samtidig kjørte italienske Mirko Bortolotti i Lamborghini et forrykende løp etter at han fikk en ti plassers gridstraff fordi han kjørte kvalifiseringen med feil dekk. Men på hjemmebane klinte han til med fantastisk kjøring og tok seg opp til en tredjeplass i løpet til slutt.

Olsen holdt unna og ledet an et tog hvor han måtte holde unna for tyske Maro Engel, og det ble til slutt en niendeplass i løpet og to viktige mesterskapspoeng. Årsbeste kom forøvrig under første løpet i Portugal hvor han ble nummer fem, mens det ble null poeng i den forrige løpshelgen i Lausitzring.

Det ble dobbeltseier til Audi med Rene Rast tilbake på toppen av seierspallen foran Nico Müller, med nevne Bortolotti på tredjeplassen. Porsche-kollega Thomas Preining tok en sterk fjerdeplass, mens Olsen teamkamerat Laurens Vanthoor endte utenfor poeng på en 13. plass.

Neste kvalifisering og løp kjøres på samme tidspunkt søndag henholdsvis klokken 10:05 og 13:30.

Powered by Labrador CMS