Dennis Hauger.

Klatret i sammendraget tross tempoløst hovedløp

Det ble ingen blåkopi av fjorårets løpshelg i Baku for Dennis Hauger, men han var ikke alene om å levere en svak løpshelg totalt sett.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Med det i mente skulle det i så fall bli en seier dag. For dem som husker Dennis Haugers Baku-helg i 2022 så krasjet han i sprinløpet lørdag før han gikk hen og vant hovedløpet søndag. Men det var alt annet enn seierstempo å spore hos Dennis Hauger i årets hovedløp.

Etter fredagens gode kvalifisering hadde han femte startspor på griden til hovedløpet. Men Hauger tapte én plass til Victor Martins allerede før sving to, og det var åpenbart at tempoet på supersoft-dekkene ikke var optimalt. Nordmannen fortsatte å tape terreng, og pitstoppet med mediumdekkene ville gi svar på om nye dekk kunne gi ham en ny vår dette løpet.

Flere med dårlig helg

Det var et snev av mer stabilt raskere tempo, men Hauger kom seg aldri helt i posisjon til å gjøre store byks. Han fikk utover løpet heng på Kush Maini i kampen om en sjetteplass, men tok aldri sjansen på å gjøre et forbikjøringsforsøk i DRS-sonen ned langsiden forbi start og mål.

Dermed ble det en syvendeplass for Dennis Hauger og seks poeng i kassa. Hans hittil svakeste løpshelg poengmessig, men det var han ikke alene om.

For andre utfordrere som Ayumu Iwasa, Ralph Boschung, Arthur Leclerc og teamkamerat Jehan Daruvala hadde alle enda dårligere helg enn Hauger - og foruten mesterskapsleder før løpet, Iwasa, så klatret Dennis forbi de tre andre nevnte i sammendraget og er nå på en sjetteplass totalt.

Prema-rookie imponerte stort

Likevel er avstanden lenger opp blitt lenger etter at Theo Pourchaire tok andreplassen i hovedløpet. Men den som har vært helgens store helt er Prema-fører og 2023-rookie Oliver Bearman.

17-åringen har hatt en kanonhelg med pole position, seier med beste rundetid i sprintløpet og seier med beste rundetid også i hovedløpet. Med andre ord full pott, og gjør et byks fra tre poeng til 41 poeng og klatrer helt opp til fjerdeplass sammenlagt bare på én løpshelg.

Med sine 36 poeng har Hauger nå 29 poeng opp til ledende Pourchaire i sammendraget etter at fire av 14 løpshelger er unnagjort.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS