Charles Leclerc.

Saudi-Arabia Grand Prix, trening 1:

Leclerc fortsetter der han slapp

Red Bull svarer på tiltale, men det er fortsatt Ferrari som herjer når det gjelder som mest.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: For de som har fulgt med på Formel 1 i lang tid, så er det en kjensgjerning at tidene fra den første fritrening alltid skal tas med en klype salt. Men likevel gir den noen indikasjoner på hvordan helgen kan utarte seg, spesielt om banekarakteren er annerledes og om teamene har rukket å gjøre noe siden forrige løpshelg.

Nå har årets team og førere bare hatt én uke på seg siden sesongstarten i Bahrain hvor det var Charles Leclerc som brakte seg selv og Ferrari tilbake på toppen av seierspallen for første gang på 2,5 år. I samme løp ble vi vitne til at Red Bull viste styrke, men også mangel på holdbarhet da tre av fire biler med deres motorer måtte bryte kort tid før mål.

Mye tyder på at farten er den samme når feltet nå har forflyttet seg over ørkenen fra den persiske gulfen og til kysten av Rødehavnet, nærmere bestemt gatebanen i Jeddah i Saudi-Arabia. Leclerc klinte igjen til med en bestetid da det gjaldt som mest, Verstappen like bak, og finske Valtteri Bottas bekrefter igjen at Ferrari leverer sterke motorer ved at han plasserer seg og sin Alfa Romeo på en tredjeplass.

Ellers bar ikke treningen preg av veldig mye ekstraordinært. Den største forskjellen fra en uke tilbake er at Haas ikke fikk bevist samme tempo. Mick Schumacher endte nederst av de som fikk satt en runde, mens Kevin Magnussen tidlig måtte gi seg på grunn av tekniske problemer.

Powered by Labrador CMS