Sebastien Loeb og Cristina Gutierrez vant Extreme E sammenlagt i fjor, og tok sølv i debutsesongen i 2021. Og med det takker Loeb for seg for å satse på andre prosjekter.

Loeb skiller lag med Hamilton

Den franske bilsportlegenden har såpass mange jern i ilden at den elektriske terrengrallysatsingen fra Lewis Hamilton nå må vike.

Publisert Sist oppdatert

TERRENGRALLY: Han har vært ett av de store navnene som har satt farge og prestisje på Extreme E, men etter to sesonger er det slutt for Sebastien Loeb. Den regjerende mesteren sammen med spanske Cristina Gutierrez gir seg nå med den elektriske terrengrallyserien, hvor han har representert X44 som er teamet til Formel 1-stjerna Lewis Hamilton.

Gutierrez skal imidlertid fortsette i sin tredje sesong, og får med seg jamaikanske Frasier McConnell, som har etablert seg høyt oppe i internasjonal rallycross - blant annet med god støtte fra svenske Olsbergs MSE.

Loeb har mange jern i ilden, og har utenom Extreme E også satset på VM i terrengrally sammen med Prodrive og BRX Hunter. Et mesterskap han forøvrig leder i skrivende stund, og hvor han tok sølvmedalje i fjor. X44-teamet har forøvrig også blitt driftet av Prodrive fram til i år, hvor de nå skifter til Rodin Carlin, som kanskje er mest kjent for Formel 2 og Formel 3-teamene sine.

Sebastien Loeb har spesialisert seg på ørken- og terrengrally de siste årene, men gir nå slipp på den elektriske varianten etter to sesonger.

Allerede før sesongstart hintet Loeb om at det kom til å bli omstokk i hans ellers innholdsrike program gjennom en sesong, som også har bestått i flerfoldige VM-runder i rally etter at han egentlig ga seg for fullt etter 2012-sesongen.

– Helt ærlig, så vet jeg ikke hva jeg vil gjøre. Det er mange ulike muligheter, men ingenting er bekreftet. I WRC ser det ikke ut til at det blir veldig mye, og i Extreme E må vi se hva som skjer, sa Loeb før sesongstart, ifølge DirtFish.

Extreme E har de siste årene begynt å få norsk innslag. Hedda Hosås var et ubeskrevet blad fram til hun ble oppdaget og tilbudt en reserverolleplass i 2022, en plass som virkelig kom til sitt fulle da det endte med full sesong for vossingen. Hun har nå fått forsterket tillit ved at hun skal kjøre permanent for Jenson Buttons JBXE-team.

I tillegg har Andreas Bakkerud nylig fått plass som såkalt mesterskapsutøver, som innebærer flere roller innenfor både testing og oppsett av løp og traseer, og øverste reserverfører for de mannlige førerne i samtlige team.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS